pentru noua versiune a site-ului Impreuna click aici

Home Noutati Reviste Join Us Trimiteti articole Contactati-ne
 
English
English
Francais - Vive La France !
Deutsch
Italiano
 
 Metode
 Arta
 Muzica

 Dans si miscare

 Dramaterapie

 Terapia prin joc

 Activitati conexe

 Metode de lucru
 
 Practicieni

 Opinia specialistilor

 Post Graduates
 Terapeuti si Lucratori prin  arte combinate
 Pregatire profesionala
 
 Povestiri
 Stiri din tara
 Povestiri adevarate
 
 Evenimente
 Conferinte
 
 Informatii
 Bibliografie
 Linkuri utile
 
 Termeni de utilizare

 

Lucratorii prin Arte Combinate folosesc artele ca un instrument, pentru a dezvolta increderea in sine a persoanelor aflate in dificultate, astfel incat acestea sa se integreze in comunitate.

De asemenea exista persoane calificate in domeniul artei, muzicii sau dramei care au si o pregatire profesionala in psihologie. Acestia practica o abordare medicala a problemelor persoanelor aflate in dificultate si se incadreaza la categoria Terapeuti.

Terapeuti prin Arte

(Absolventi specialisti in Terapie prin Arta / Muzica / Drama terapie etc)

Absolventii terapeuti prin arte sunt persoanele cu o calificare universitara in diciplinele lor respective (muzica, arta sau teatru) si care care fac, in continuare, cursuri de psihologie pentru a putea aplica arta in analiza si recuperarea persoanelor cu probleme psihologice sau de comportament. In Marea Britanie, acesti specialisti sunt au recunoastere profesionala nationala si pot lucra in cadrul Serviciului National de Sanatate (NHS) ca terapeuti.

Lucratori prin Arte Combinate

Lucratorul prin Arte Combinate este o persoana cu pregatire de nivel mediu care foloseste metode ce au la baza artele (arta, muzica, miscare, drama si joc) in vederea stimularii si dezvoltarii potentialului in special a persoanelor cu dizabilitati. Dar potentialii clienti, aflati in situatii precare, ii regasim si in alte grupuri sociale.

Reflectand nevoia reala Reteaua a aplicat cu succes pentru acreditarea acestei ocupatii in domeniul asistentei sociale, in sub-grupul “Personal ingrijitor asimilat”. Reteaua colaboreaza cu diversele ministere de resort pentru crearea stadardelor si programelor de pregatire.

******************

Pentru a citi mai multe articole despre acest subiect, accesati link-urile de mai jos.

Pentru a va intoarce la aceasta pagina, click pe butonul Terapeuti / Lucratori prin arte combinate din meniul din stanga.

Lucratorul prin Arte Combinate - o noua ocupatie (Noiembrie 2005)
de Cornelia Petcu
<<
In anii ’90, numerosi terapeuti in Arte creative (arta, muzica, drama, miscare, dans, teatru de papusi si joc) din Marea Britanie au lucrat direct cu grupuri defavorizate de adulti si copii din România, majoritatea aflati in Centre de stat- de plasament sau de reabilitare, asigurand sesiuni de training valoroase pentru profesionistii romani ... >>
Click aici sau pe titlu pentru a citi articolul

Un punct de vedere asupra Art terapiei si a ocupatiei specifice (Ianuarie 2005)
de Tim Wright
<<
Domeniul in care isi desfasoara activitatea terapeutii prin arta este destul de vast. In domeniu se gasesc o varietate de persoane calificate si necalificate: profesori, asistenti sociali, psihologi, psiho-terapeuti, logopezi, ergo-terapeuti, muzicieni, artisti comunitari si voluntari, alti terapeuti prin arta care nu sunt inregistrati. Acestia sunt angajati de Directia locala de educatie sau servicii sociale, Organizatii de Arta si Caritate, ONG-uri, spitale si Directii de sanatate, sau pot lucra pe cont propriu ... >>
Click aici sau pe titlu pentru a citi articolul

Conturarea activitatii retelei (Ianuarie 2005)
de Dana Nicolescu
<< In cei peste zece ani de cand Opportunity Associates Romania asista organizatiile neguvernamentale din Romania in a deveni mai bine printrorganizate si mai capabile de a reprezenta drepturile celor pe care ii sprijina, am asistat la schimbari remarcabile ... >>
Click aici sau pe titlu pentru a citi articolul