home magazines members join the network
                        
methods
handicraft
music therapy
dance and movement
drama therapy
play therapy
linked activities
practical methods
practitioners
what do the pro say
art workers / art therapists
various
forum
true stories
news from you
useful links
terms of usage
events
national conferences
regional seminars
projects
experience exchange
Regional Leaders
Regional Leaders


Click here to see the previous version of Impreuna website!

what do the pro sayBogdan Ardeleanu - 2010-Dec-20

... details


Art therapy importance on mind states
dr. Daniela Laura Campean - medic primar psihiatrie pediatrică şi drd. Emilia Chirilă- art-terapeut-Centrul de sănătate Mintală pentru Copii şi Adolescenţi, secţie a Spitlului de Urgenţă pentru Copii ? Cluj Napoca - 2010-Jul-7

... details


Terapii sau activitati pentru persoanele cu dizabilitati
Mary Turner - 2005-Nov-21

Multe persoane din Romania prefera sa foloseasca cuvantul "Terapie" si as vrea ca aceste persoane sa se intrebe daca aceasta preferinta se datoreaza unei atitudini culturale pe care o au fata de dizabilitate. Este dizabilitatea vazuta ca o boala care poate fi tratata?

... details


Interviu cu Sorin Angheluta, Expert si Coordonator
Consiliul National de Formare Profesionala pentru Adulti

- 2004-Sep-1

Am avut sansa sa-l intalnim pe Domnul Sorin Angheluta, expert al Consiliului Nafional de Formare Profesionala a Adultilor, la un seminar patronat de Open College Network din Anglia si Fundatia de Sprijin Comunitar. Cu aceasta ocazie, am discutat cu dumnealui despre cateva subiecte importante pentru sectorul ONG.

... details


Invatarea, predarea si impartasirea metodelor si modalitatilor de munca in lucrul cu deficiente, dificultati de invatare si nevoi speciale
Mary Turner, Action Space Mobile - 2003-Nov-13

Metodele necesare pentru a lucra cu persoanele cu nevoi speciale sunt diverse. Cunoasterea si folosirea cifrelor, alfabetizarea si gandirea deductiva nu sunt posibile in unele cazuri, astfel impunandu-se metodele de predare non-verbale, creative, construite in jurul persoanei, pentru a putea maximaliza potentialul personal al fiecaruia

... details


Din scaunul directorului – Dr OVIDIU NECULA,
Dr. Ovidiu Necula, Director CRRN Racaciuni - 2003-Nov-13

Echipa IMPART, Fundatia de Sprijin Comunitar, a devenit acum o prezenta aproape permanenta pentru pacientii si personalul institutiei. Programul de Terapie prin Arta Combinata a fost dezvoltat la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gasteni de catre echipa IMPART din 1996. La inceput, ei au sustinut activitati cu pacientii cu deficiente severe, in cadrul unui program saptamanal.

... details


Zambete si bucurie in viata copiilor
Sorin Brasoveanu, Director General - Directia Generala pentru Protectia Copilului Bacau - 2003-Nov-12

A fost elaborat Manualul de Terapie prin muzica, arta, miscare si joc pentru copiii si adultii institutionalizati, care inca mai poate fi procurat gratuit, daca il veti solicita la adresa de e-mail: impart.fsc@mic.ro. Echipamentele necesare realizarii terapiei combinate au fost donate centrelor de plasament/complexelor de servicii comunitare.

... details


Interviu din scaunul directorului
Doina Pocioianu, Director Centrul de ART Terapie Timisoara - 2002-Jun-11

Ideea ca orice forma de terapie prin arta (arte plastice, muzica, dans, teatru) este bine primita de acesti copii si ca ea ii ajuta sa isi depaseasca problemele a fost motivatia mea principala. Ca o recunoastere a originalitatii si valorii proiectului Centrul de art-terapie "Dr. Eliza Ionescu", am primit premiul la categoria "Leadership si Initiativa Individuala" la Gala Premiilor Societatii Civile 2002.

... details


Asteptandu-l pe Doro
Tim Wright, muzician si terapeut din Marea Britanie - 2001-Oct-14

Tim este un muzician si terapeut din Marea Britanie. El practica terapia prin muzica, dar este si muzician/artist intr-o comunitate din nordul Angliei. Incepand cu anul 2001 Tim colaboreaza, prin Muzika Charitable Trust, cu Impart si cu Action Space Mobile in institutii pentru adulti si copii din Romania.

... details


Impreuna Magazine
download latest issue

user:

password:
latest comment:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu

webmaster