home magazines members join the network
                        
methods
handicraft
music therapy
dance and movement
drama therapy
play therapy
linked activities
practical methods
practitioners
what do the pro say
art workers / art therapists
various
forum
true stories
news from you
useful links
terms of usage
events
national conferences
regional seminars
projects
experience exchange
Regional Leaders
Regional Leaders


Click here to see the previous version of Impreuna website!

news from you


Developing Combined Arts Field in Romania
Bogdan Ardeleanu - 2011-Apr-6

National Seminar in the 14th and 15th of April 2011

... detailsBogdan Ardeleanu - 2011-Jan-11

... detailsIoana Serb - 2009-Nov-3

... details


aVataR@School project
Asociatia Project Wolf - 2009-Jan-13

Conflicts in school include problems like social exclusion, school bullying and violence, racism, absenteeism, vandalism, problems with multiracial and gender integration. The present project utilizes the School Peer Mediation approach to deal with school conflicts in a consensual way.

aVataR@School is a project that explores new ways of conflict resolution based on the use of virtual role plays by means of peer mediation techniques. A Second Life-like environment (www.opensimulator.org) allows virtual interactions between its players.

The aVataR@School project\'s main target groups are pupils, teachers and mediators that are involved in a variety of conflict situations in secondary schools, with an emphasis on pupils or teachers involved in or trained as mediators within their schools.

The role-plays are supervised by an external moderator and aim at helping the players explore possible ways of resolving the given conflict scenario, either alone or by involving a mediator. Following each role-play the experiences are discussed in an evaluation session. All role-plays sessions are video recorded and these materials are used to create movies (machinima) useful both in the evaluetion phase and as players’ introductory for following role plays. The aVataR@School project is an EU-funded project with partners from Italy, Germany, Romania, Spain und the UK.

... details


Socialization through creation
Mariana Indrie, Psihopedagog , Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr.1 - 2008-Jun-25

Inclusive centre no. 1 Oradea participated into a grant competition for school development and won funds for the `Treasure in my heart`. The general objective of the project is to socialize 123 pupils with special needs from Special school no. 1, by organizing educative-instructive activities, in school and outside it, between July- December 2007.

... details


Manual of good practices for the integration of the disabled
Adina Dediu, Asistent Dezvoltare Organizationala, Fundatia Inima de Copil, Galati - 2008-Jun-18

`Inima de copil` foundation in Galati, within the projects `Working together for those in needs`, project financed by European Commission, through The Networking Programme- the component Bulgaria and Romania- launched the Manual of good practices as to the services designed to integrate the disabled, together with partners Asociatia Viata Independenta- Bucuresti, Centrul National de Integrare Sociala- Sofia, Bulgaria, DPI- Lamezia Terme, Italy, ADO Icarus- Hasselt, Belgia.

... details


Music therapy courses
Indrie Mariana, profesor, Centru Scolar Pentru Educatie Incluziva nr.1, Oradea - 2008-Jan-15

Courses in Music therapy for specialists working with diffrent kind of disabled persons.

... details


Protected workshop of occupational therapy in Odobesti
Luminita Teodorescu, Psiholog si Presedinte, Fundatia Pro Armonia, Focsani - 2008-Jan-14

At Odobesti, disabled people receive training in order to have a qoualification. They become accredited carpenters and can work in diffrent workshops.

... details


Training in stimulation through arts
Elena Nastac, coordonator, Fundatia de Sprijin Comunitar, Bacau - 2008-Jan-11

Impart programme from Bacau runs a diversity of projects for the disabled using stimulation through Arts. Among their activities you can also benefit from their long experince, by attending the training in stimulation through Arts.

... details


CowParade - O campanie de fundraising reusita
Simina Iovanovici
Coordonator proiect Fundatia Special Olympics - 2005-Nov-13

Pentru Special Olympics Romania, evenimentul CowParade a adus nenumarate bucurii. De la veselia sportivilor, care au pictat si ei o vacuta, pe Florica, pana la Jocurile Prieteniei Special Olympics 2005, care sunt in mare parte posibile datorita fondurilor adunate in urma licitatiei din 12 Septembrie. Pentru ca asa s-a finalizat aceasta mare campanie de strangeri de fonduri, prin scoaterea la licitatie a celor mai bune creatii. S-au strans 44 450 de euro, iar Special Olympics Romania beneficiaza de 75% din aceasta suma.

... details


Atelierul de Arta – spatiu optim de recreere
Lola Ciobanu, Psiholog
Luminita Robota, Artist plastic
Centru de plasament, i.CBratianu - 2005-Nov-8

Un succes il constituie imbogatirea limbajului mimico-gestual, prin achizitia de noi cuvinte specifice limbajului artistic (ex. punct, linie, culoare, compozitie, valoare etc). De asemenea, imaginea copilului ce s-a regasit in atmosfera atelierului de arta, a devenit un model de cultivare si perfectionare a pasiunilor, pentru toti copiii din centrul de plasament.

... details


Open College Network-FSC – o colaborare vizionara
Petcu Cornelia (asistent comunicare IMPART)
Fundatia de Sprijin Comunitar, Bacau - 2005-Oct-21

Adultii care au renuntat la educatie intr-o anumita etapa, facand pauze lungi sau care din motive diverse sunt constransi sa nu urmeze calea invatamantului clasic, au sansa de a recupera si chiar atinge nivele inalte. La ora actuala, in Marea Britanie, acestorganism este foarte dezvoltat si acceptat integral de catre ministerele responsabile, avand la activ peste 150000 de cursanti.

... details


Complexul Blijdorp Romania - O noua viata
Sorin Morhan - referent de specialitate - 2005-Jun-24

Beneficiarii sunt 17 copii cu dizabilitati mentale si asociate grave, proveniti din fostul Spital de Neuropsihiatrie Siret. In cadrul complexului se ofera servicii de: psihodiagnoza, consilierea familiei, socializare, recuperare individualizata pe baza programului deinterventie specifica si personalizat, elaborate conform standardelor de calitate, kinetoterapie, logopedie, stimulare senzoriala, programe pe calculator (pentru copii autisti), transport zilnic cu microbuzul pentru copiii din centrul de zi.

... details


Stafeta Internationala pentru Persoane cu dizabilitati
Ovidiu Necula, director
Valerian Racila, psiholog
CRRN Racaciuni, Bacau - 2005-Feb-17

Aceasta Stafeta este o sansa pentru ambele parti, societate si persoane cu dizabilitati, de a se cunoaste mai bine. Pentru cei cu dizabilitati, evenimentul reprezinta si o modalitate de a-si imbunatati tonusul psihic si fizic si de a lega noi prietenii. Actiunea aceasta duce la o integrare rapida si de succes, in societate. La inceput, evenimentul initiat de George Chrabecki (Austria) a fost unul singular, dar dupa succesul inregistrat, s-a transformat intr-o competitie anuala, implicand de fiecare data un circuit diferit.

... details


Targ de toamna
Un oaspete de la targul organizat de catre Centrul de Zi “Sf.Maria”,Cluj. - 2005-Jan-27

Noutatea din acest an a constat in trecerea in revista intr-un mod cu totul original a tuturor activitatilor desfasurate în cele doua proiecte ale Asociatiei, si anume “Centrul de zi Sf.Maria” si expozitia permanenta de vanzare “Si noi avem o sansa”, printr-o parada a obiectelor realizate in atelierele Centrului.

... details


Casa “Sancta Maria”
Costan Narcisa
Sociolog Casa Sancta Maria, Piatra Neamt - 2005-Jan-3

Strategia Centrului este adaptata la cele mai moderne reglementari din domeniul protectiei speciale ale persoanelor cu handicap, adoptandu-se un tip de munca asociativ intre personalul de referinta si specialisti, in ideea crearii unui cadru stimulativ persoanelor asistate. Se pot asigura conditiile optime recuperarii, recreandu-se in felul acesta un climat familial centrat pe nevoile speciale de recuperare, reabilitare, integrare sociala.

... details


O lume in miscare - “Special Olympics” in Romania
Simina Iovanovici (coordonator proiect)
Fundatia “Special Olympics“, Romania - 2004-Sep-26

Special Olympics este cel mai important program de antrenamente si evenimente sportive destinat copiilor si adultilor cu retard mental din intreaga lume. Dezvoltarea personala a sportivilor este un alt obiectiv al miscarii si prin urmare au fost initiate diverse programe care sa faciliteze atingerea acestuia.

... details


Proiect Zarnesti - Vesti noi
Sue Jennings si Dan Marin, Programul de ingrijire creativa, Zarnesti, Brasov - 2004-Sep-21

Cu entuziasm am pus bazele si altor cluburi, pre cum cele de sah, de dans si de fotografie. Aceste activitati care doresc sa imbunatateasca capacitatea de alegere, coordonarea si perceptia, incurajeaza comunicarea intre persoanele de sex opus, impartite pe sectoare, impulsionand abordarile deschise fata de diverse persoane. Evenimentele speciale sunt si ele in atentia noastra. Am demarat cateva activitati speciale, la nivelul intregului spital, printre care si un cafe-shop, care a avut un succes enorm, cu cafea adevarata, suc proaspat si prajituri de casa si “chelneri si chelnerite” adevarate.

... details


O buna reintegrare in comunitate la Targu Mures
Barabas Denes (medic) si Bandila Voichita (psiholog)
Doctori in cadrul C.R.R.N. Brancovenesti, Mures - 2004-Sep-19

Scopurile primordiale ale activitatii noastre sunt recuperarea pacientilor, imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu nevoi speciale, reducerea morbiditatii si mortalitatii, precum si crearea unei ambiante cat mai placute si mai familiare, folosindu-se metode diverse, cristalizate atat din experienta proprie, cat si in urma colaborarii cu specialisti din tara si strainatate.

... details


Proiectul “Replicarea modelelor de buna practica in protectia copilului din Romania”
Echipa “Pro Child”, Bucuresti - 2004-Sep-15

Proiectul “Replicarea Modelelor de Buna Practica in Protectia Copilului din Romania” ofera serviciilor publice si organizatiilor interesate posibilitatea de a cunoaste lndeaproape modelele de buna practica selectate pentru a raspunde eficient nevoilor propriilor beneficiari, prin dezvoltarea de servicii sociale de inalta calitate, la nivel local si regional. Prin contactele realizate si experienta acumulata in derularea proiectului “Modele de buna practica in protectia copilului din Romania”, Federatia “Pro Child” este acum in masura sa faciliteze accesul tuturor celor interesati la informatii relevante si sa ofere asistenta tehnica in replicarea modelelor de servicii pentru protectia copilului, astfel incat sa creasca la nivel national accesul copiilor la servicii eficiente side inalta calitate.

... details


Punctul de vedere al Open College Network
Ann Norris (moderator extern)
Open College Network, Marea Britanie - 2004-Sep-4

Programul de Terapie prin Arta Combinata vizeaza angajatii institutiilor pentru personae cu dizabilitati. Prin intermediul lui se doreste imbunatatirea nivelului de viata al beneficiarilor, educand personalul din institutii.

... details


Asociatia “Terapia”- Un inceput frumos
Doina Panaite, Psiholog si Presedinte
Asociatia de Sprijin pentru Copil si Familie “Terapia”, Bacau - 2004-Sep-4

Un prim pas a fost infiintarea Centrului de Consiliere pentru Parinti – octombrie 2003, cu ajutorul psihologilor care asigura consilierea parintilor si copiilor, cat si cu sprijinul material (spatiul si dotarea materiala) al conducerii scolii Speciale, Bacau. Cunoscand parinti atat din mediul rural cat si din cel urban, ne-am dat seama ca ideea de “sprijin” merita dezvoltata. Ca urmare, in ianuarie 2004, cu un numar de sapte psihologi, am pus bazele Asociatiei de Sprijin pentru Copil si Familie, “Terapia”.

... details


Vanatorul de visuri a devenit realitate!
de Luminita Marin, Dan Marin
Coordonatori Programe Rowan Romania - 2004-Mar-3

Cele patru ingrijitoare selectionate (toate somere) au deja calificare in domeniul asistentei sociale si de la sfarsitul lunii ianuarie au inceput deja sa lucreze la spital ca voluntare pentru a se acomoda cu noul mediu de lucru. Angajarea efectiva cu contract de munca a inceput de la data de 1 martie. O alta persoana, care provine din una din cele patru comunitati de rromi din Zarnesti a inceput de asemenea sa lucreze ca voluntara la spital. Ea va fi ajutata financiar sa urmeze un curs de calificare in domeniul asistentei sociale pentru a putea fi angajata legal ca ingrijitor.

... details


Impreuna Magazine
download latest issue

user:

password:
latest comment:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu

webmaster