home magazines members join the network
                        
methods
handicraft
music therapy
dance and movement
drama therapy
play therapy
linked activities
practical methods
practitioners
what do the pro say
art workers / art therapists
various
forum
true stories
news from you
useful links
terms of usage
events
national conferences
regional seminars
projects
experience exchange
Regional Leaders
Regional Leaders


Click here to see the previous version of Impreuna website!

true stories


The arts as self discovering , Centrul Trepte, Bucuresti
Ortansa Moraru , Claudia Rai - 2008-Nov-6

We are very happy that we have the possibility to tell others about the nice things that we make within a space simply called the Trepte Centre.

This is a day stationary focused on the problems of psychical disabled persons trying through its occupational activities to offer a more humane hand of help.

... details


the real people
chirila patrascu mirela - 2008-Oct-17

People who worked in this field had mentioned of how isolated they felt and how they needed training, new methods, information and contact with others professionals doing similar work.

... details


`Impreuna` club from Veritas
Checiches Olimpia, beneficiar , Fundatia Veritas, Sighisoara - 2008-Jun-2

A group of unique diversity! - united through good will, need of communication, by the knowledge of the fact that differences on one side exclude … us on and on the other side, reunites us.

... details


About me and the things I like
Alexandru Murvai - 2007-Dec-12

`I have much to say and I think this is the place to do it.`

... details


Romica - My life story!
Romeo Sandulescu (beneficiar)
Centrul de Reabilitare si Recuperare NeuroPsihiatrica,Racaciuni, Bacau - 2007-Oct-5

Nici un sfat nu e mai cinstit decat acela care se da pe o nava in pericol (citat din Leonardo da Vinci). Daca a ajunge la varsta maturitatii inseamna ca ajungi in pericol, atunci ma complac si eu in ideea ca, fiind bolnav fizic si ramolit psihic, am intrat si eu cu dreptul in viata. Dar nu asta ma face sa-mi spun in mare povestea, ci faptul ca, pericolul amintit mai sus poate cuprinde si alte persoane si destainuirea unuia poate oarecum proteja pe celalalt.

... details


O zi din viata lui Adrian Tabol
Adrian Tabol - 2005-Dec-23

Aici doar ma jucam, nu faceam nimic altceva. Am scris la mama mea acasa sa vina sa ma mai ia si pe mine pe acasa sa-mi cunosc si eu fratii si surorile mele. Si m-a luat o data pe an, apoi am gasit-o pe Ali Mavis si mi-am rugat parintii sa ne lase pe amandoi sa locuim acasa la ei pentru ca fratii au plecat fiecare la casele lor; am rugat-o sa-mi dea numai o semnatura precum ca ei sunt insotitorii nostri. Dar au preferat sa nu faca asta.

... details


Din nou de la Adrian Tabol - Asa e viata
Adrian Tabol - 2005-Dec-7

Noi toti avem nevoie de-o mangaiere sufleteasca, o alintare mai mult, o invatare, ca aproape toti suntem abandonati,lasati de parinti si avem nevoie mare de mangaiere si alintare parinteasca,iar cei care lucreaza aici, indiferent de functii, mai inlocuiesc pe parintii nostri, iubirea si alintarea sufleteasca.

... details


O scrisoare de la Paul
Paul(beneficiar) - 2005-Nov-12

Azi iti scriu dintr-o casa mare, pe care o impart cu alti 19 copii, sperand ca maine iti voi desena o floare de acasa. Zi de zi merg la niste oameni, pe care-i stiu dupa nume, ca sa invat sa traiesc singur, intr-o zi, fara ajutor! Unul ma invata sa pronunt cuvinte si sa spun tot ce am pe suflet, altul ma ajuta sa ma misc, sa ma joc, sa alerg, altul ma indeamna sa gandesc singur si sa aflu cine sunt.

... details


Povestea lui Marcel si poemele sale
Marcel Cepoi
CRRPH Comanesti, Bacau - 2005-Sep-22

Majoritatea anilor primiti in dar de la Bunul Dumnezeu i-am petrecut in institutii de ocrotire, unde m-am bucurat si eu de clipele placute ce mi le-a oferit viata, chiar daca mi-a lipsit familia. Dupa multe peregrinari, am gasit aici un camin in care ma simt “ca la mama acasa”, unde am aflat ambianta, caldura sufleteasca, respectul fata de fiinta umana din partea personalului care ne ingrijeste.

... details


Ceva din viata lui Sirius
Adrian tabol - 2005-Sep-16

De mic sta prin spitale. In prezent este internat in C.R.R.N. Gasteni. Familia l-a uitat de tot. Nimeni nu-l viziteaza. Dar Sirius este optimist si se face iubit de toti cei ce-l incojoara. Nu vorbeste, nu aude, dar ii intelege pe toti. Colaboreaza la diferite activitati in cadrul Centrului deoarece mainile ii sunt bune.

... details


Gradina noastra
Rodica (beneficiar)
C.R.R.N Sasca Mica, Suceava - 2005-Sep-12

Domnul director Fron Gheorghe, mereu deschis la nou si idei de calitate, a sesizat popularitatea de care se bucurau atat ceaiurile cat si atmosfera de familie si a creat un mic paradis parca desprins din rai, in care intr-o casuta ca-n povesti (mostenita de la fostii boieri, candva proprietari ai tinutului), casuta in care inca de la intrare te surprinde atmosfera linistita si calda, armonia care domneste acolo.

... details


Evoluand cu C.A.R.T.H.A.
Rosu Vasile, Beneficiar, Centrul de zi C.A.R.T.H.A., Vrancea - 2005-Sep-11

Aici, tinerii fac diverse tratamente prin care se pot recupera:unii invata sa scrie; altii fac masaj recuperator; altii deseneaza sau picteaza, fiecare dupa posibilitati.
De asemenea, acest centru a mai fost facut pentru dezvoltarea unor deprinderi specifice si abilitati, prin participarea beneficiarilor la programe de educatie integrata.

... details


O zi din viata mea
Nicoleta Nicolici - 2005-Aug-23

Ma trezesc la ora 7 dimineata si impreuna cu colegele mele si cu leadera de la apartament ne pregatim pentru a veni la Centrul de zi “Pentru voi".

... details


Vreau sa ma fac cunoscut!
Paul (beneficiar)
Casa Sancta Maria, Piatra Neamt - 2005-Mar-22

Acest articol este scris de un beneficiar al artelor de la Casa Sancta Maria din Piatra Neamt. Incurajam persoanele interesate sa-i scrie lui Paul un mesaj de incurajare prin e-mail.

... details


O scrisoare de la Constantin Ceraceanu
Constantin Ceraceanu(beneficiar)
Centrul de Ingrijire si Asistenta Zatreni, Valcea - 2004-Nov-9

In perioada 1992 -1997 am fost institutionalizat la Centrul de Recuperare Reabilitare Maciuca, apoi la Plausesti, Maglasi, judetul Valcea, dupa care am stat acasa pana la moartea mamei. Din luna septembrie a anului 2002, sunt internat in Centrul de Ingrijire si Asistenta Zatreni, judetul Valcea. Aici s-au desfasurat multe activitati culturale, s-au organizat excursii prin diferite localitati, la care au participat persoanele aflate in ingrijire, iar salariatii centrului manifesta multa intelegere fata de activitatile de creatie ale beneficiarilor.

... details


Da, sub lumina reflectoarelor
Adrian & Teia, Beneficiari, CRRPH Comanesti, Bacau
Introducere de Lucas Mihaita, Director CRRPH Comanesti - 2004-Nov-6

Asistentele sunt extraordinar de bune si ne ajuta ori de cate ori cerem ajutorul lor, nu ne-am certat niciodata cu ingrijitoarele sau infirmierele, sunt multumit de felul de comportare al salariatilor, mancarea este buna, niciodata nu am facut pretentii ca nu-mi place ceva. Pot spune ca acest centru este a doua casa pentru noi, ajungeam mult mai rau daca nu ma internam la acest centru.

... details


O zi in Centrul Social Ploiesti
T.R., Fundatia Estuar Ploiesti - 2004-Oct-17

In functie de zi, se desfasoara mai multe activitati, cele mai indragite fiind zilele in care are loc teatrul.Si aici buna dispozitie e la ea acasa astfel ca dupa terminarea acestei activitati toata lumea pleaca acasa cu un plus de energie pozitiva, asteptand nerabdatori urmatoarea intalnire.

... details


Impreuna Magazine
download latest issue

user:

password:
latest comment:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu

webmaster