home magazines members join the network
                        
methods
handicraft
music therapy
dance and movement
drama therapy
play therapy
linked activities
practical methods
practitioners
what do the pro say
art workers / art therapists
various
forum
true stories
news from you
useful links
terms of usage
events
national conferences
regional seminars
projects
experience exchange
Regional Leaders
Regional Leaders


Click here to see the previous version of Impreuna website!

national conferences


Conference
Ioana Serb - 2010-Aug-10

... details


NATIONAL Conference
Ioana Serb - 2010-Aug-5

... details


The Third International Conference “Together through Art for People with Disability ” 10-12, September 2009 Poiana Brasov, Romania
Bogdan Ardeleanu - 2009-Oct-6

... details- 2009-Aug-14

... details- 2009-Aug-14

... details


International conference
Bogdan Ardeleanu - 2009-Jul-27

The 3rd international conference on arts programmes for people with special needs. 10-12 September 2009, Poiana Brasov, Romania Anna Hotels

... details


The international conference, `Together for the rights of the outcast`
Adina Dediu, Asistent Dezvoltare Organizationala, Fundatia Inima de Copil, Galati - 2008-Jun-18

The `Inima de Copil` foundation organized the international conference `Together for the rights of the outcast` (15-16 Novmber 2007, Galati) as part of the project `working tohether for those in needs`, project financed by European Commission through the Networking programme – Civil Society Component for Romania and Bulgaria.

... details


Unconventional therapies for disabled persons at Baia Mare
Daniel Filipas, director executiv , asociatia Esperando, Baia Mare - 2007-Dec-18

A conference whose aim, already achieved, was to bring together unconventional therapies for disabled children and teenagers.

... details


15 ani pentru viitor - privind dincolo de dizabilitate
Vanda Florea - 2005-Apr-23

Li se nega dreptul la stimulare, iubire, afectiune, contact fizic, erau legati de paturi pentru lungi perioade de timp, in medii reci si mizere. Salvati Copiii Suedia (Radda Barnen), insa a studiat situatia si a realizat simplul fapt ca daca interventia se va limita doar la institutii si la imbunatatirea conditiilor de viata din acestea, atunci efectul pozitiv pe termen scurt va fi urmat de unul negativ pe termen lung, acela al cresterii numarului de copii cu dizabilitati din institutii deoarece conditiile de viata ar fi devenit cu mult mai bune decat cele pe care le-ar fi putut asigura parintii acasa.

... details


Integrare In si Prin comunitate
Luminita Teodorescu - 2005-Feb-24

Noul centru de zi se numeste C.A.R.T.H.A. (Centru de Asistenta pentru RecuperareaTinerilor cu Handicap) si ofera servicii de recuperare, consiliere si socializare la standarde europene, pentru un grup de 40 persoane tinere cu handicap.

... details


A doua conferinta nationala “Impreuna prin Arta, pentru Persoane cu Dizabilitati”
Comitetul de organizare al conferintei - 2004-Nov-15

Importanta evenimentului a determinat o buna reprezentare din partea autoritatilor nationale in domeniul persoanelor cu dizabilitati, a protectiei copilului si a Delegatiei Uniunii Europene. Majoritatea participantilor fac parte din categoria celor care lucreaza direct cu persoanele cu nevoi speciale. Sponsorii au fost Ambasada Marii Britanii in Romania si Relief Fund for Romania, UK.

... details


“Impreuna prin Arta, pentru Persoane cu dizabiltati”
Cornelia Petcu - 2004-Nov-7

Conferinta de anul acesta si-a propus ca in afara de schimbul efectiv de informatii si metode de lucru, sau de contactele benefice ce se pot crea, sa consolideze reteaua creata si sa centralizeze opiniile si ideile existente despre o eventuala acreditare a ocupatiei de Art terapeut.

... details


“E normal sa fii diferit!”
Roxana Damaschin - 2004-Oct-12

In acelasi timp, s-a promovat introducerea in România a celor mai noi instrumente de lucru cu persoanele cu dizabilitati, dezvoltate de American Association for Mental Retardation. Este vorba de scalele de evaluare a nevoii de suport a fiecarei persoane, pe baza carora se definitizeaza programele individuale, planurile personale de servicii, noul concept de lucru fiind planificarea centrata pe persoana.

... details


15 ani pentru viitor - privind dincolo de dizabilitate
Vanda Florea - 2004-Feb-12

Li se nega dreptul la stimulare, iubire, afectiune, contact fizic, erau legati de paturi pentru lungi perioade de timp, in medii reci si mizere. Salvati Copiii Suedia (Radda Barnen), insa a studiat situatia si a realizat simplul fapt ca daca interventia se va limita doar la institutii si la imbunatatirea conditiilor de viata din acestea, atunci efectul pozitiv pe termen scurt va fi urmat de unul negativ pe termen lung- acela al cresterii numarului de copii cu dizabilitati din institutii deoarece conditiile de viata ar fi devenit cu mult

... details


Creativity and Human Rights in Therapy, Education and Play
Gabriela Achihai, Presedinte - 2003-Mar-28

Prima conferinta nationala cu participare internationala intitulata “Creativitate si Drepturile Omului in Terapie, Educatie si Joaca” s-a desfasurat in perioada 27 – 28 martie in incinta Muzeului Judetean de Istorie Iulian Antonescu Bacau. Conferinta a fost organizata de FUNDATIA DE SPRIJIN COMUNITAR (FSC). Finantatorii si colaboratorii au fost Uniunea Europeana prin programul Phare Access, Relief Fund for Romania, UK si Muzika Charitable Trust, UK.

... details


Creativitate si drepturile Omului in Terapie, Educatie si Joc
Gabriela Achihi, Presedinte - 2003-Mar-27

Declaratia de misiune a conferintei a fost “imbunatatirea calitatii vietii copiilor si adultilor institutionalizati, ingrijitorilor si familiilor, precum si schimbarea de mentalitate si atitudini”.

... details


Impreuna Magazine
download latest issue

user:

password:
latest comment:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu

webmaster