home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

opinia specialistilor


Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu
Bogdan Ardeleanu - 2010-Dec-20

Cartea se adreseaza studentilor, tinerilor specialisti in domeniile kinetoterapiei si psihopedagogiei speciale, profesorilor de sprijin pentru copiii cu deficiente neuromotorii, parintilor acestor copii.

... detalii


Valoarea art-terapiei in stimularea stărilor psihice constructive
dr. Daniela Laura Campean - medic primar psihiatrie pediatrică şi drd. Emilia Chirilă- art-terapeut-Centrul de sănătate Mintală pentru Copii şi Adolescenţi, secţie a Spitlului de Urgenţă pentru Copii ? Cluj Napoca - 2010-Jul-7

Mathieu Ricard, ( un savant şi călugăr budist, de 20 de ani, după absolvirea facultăţii a lucrat cu un laureat al premiului Nobel, Francois Jacob, făcand propriile sale descoperiri in genetică, după doctorat şi cateva cărţi publicate se retrage din activitatea sa ştiinţifică şi-şi incepe viaţa de practicant al budismului tibetan. Matthieu descrie un standard diferit de cel folosit in Occident pentru etichetarea unei emoţii ca fiind distructivă: Criteriul nu este doar provocarea unui rău evident, ci şi provocarea unei vătămări mai subtile - distorsionarea percepţiei realităţii...Din punct de vedere budist distincţia dintre emoţiile constructive şi cele distructive sunt: cele distructive impiedică mintea să observe realitatea aşa cum este, se va produce intotdeauna o discrepanţă intre felul in care apar lucrurile şi felul in care sunt ele...:

... detalii


Terapii sau activitati pentru persoanele cu dizabilitati
Mary Turner - 2005-Nov-21

Multe persoane din Romania prefera sa foloseasca cuvantul "Terapie" si as vrea ca aceste persoane sa se intrebe daca aceasta preferinta se datoreaza unei atitudini culturale pe care o au fata de dizabilitate. Este dizabilitatea vazuta ca o boala care poate fi tratata?

... detalii


Interviu cu Sorin Angheluta, Expert si Coordonator
Consiliul National de Formare Profesionala pentru Adulti

- 2004-Sep-1

Am avut sansa sa-l intalnim pe Domnul Sorin Angheluta, expert al Consiliului Nafional de Formare Profesionala a Adultilor, la un seminar patronat de Open College Network din Anglia si Fundatia de Sprijin Comunitar. Cu aceasta ocazie, am discutat cu dumnealui despre cateva subiecte importante pentru sectorul ONG.

... detalii


Invatarea, predarea si impartasirea metodelor si modalitatilor de munca in lucrul cu deficiente, dificultati de invatare si nevoi speciale
Mary Turner, Action Space Mobile - 2003-Nov-13

Metodele necesare pentru a lucra cu persoanele cu nevoi speciale sunt diverse. Cunoasterea si folosirea cifrelor, alfabetizarea si gandirea deductiva nu sunt posibile in unele cazuri, astfel impunandu-se metodele de predare non-verbale, creative, construite in jurul persoanei, pentru a putea maximaliza potentialul personal al fiecaruia

... detalii


Din scaunul directorului – Dr OVIDIU NECULA
Dr. Ovidiu Necula, Director CRRN Racaciuni - 2003-Nov-13

Echipa IMPART, Fundatia de Sprijin Comunitar, a devenit acum o prezenta aproape permanenta pentru pacientii si personalul institutiei. Programul de Terapie prin Arta Combinata a fost dezvoltat la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gasteni de catre echipa IMPART din 1996. La inceput, ei au sustinut activitati cu pacientii cu deficiente severe, in cadrul unui program saptamanal.

... detalii


Zambete si bucurie in viata copiilor
Sorin Brasoveanu, Director General - Directia Generala pentru Protectia Copilului Bacau - 2003-Nov-12

A fost elaborat Manualul de Terapie prin muzica, arta, miscare si joc pentru copiii si adultii institutionalizati, care inca mai poate fi procurat gratuit, daca il veti solicita la adresa de e-mail: impart.fsc@mic.ro. Echipamentele necesare realizarii terapiei combinate au fost donate centrelor de plasament/complexelor de servicii comunitare.

... detalii


Interviu din scaunul directorului
Doina Pocioianu, Director Centrul de ART Terapie Timisoara - 2002-Jun-11

Ideea ca orice forma de terapie prin arta (arte plastice, muzica, dans, teatru) este bine primita de acesti copii si ca ea ii ajuta sa isi depaseasca problemele a fost motivatia mea principala. Ca o recunoastere a originalitatii si valorii proiectului Centrul de art-terapie "Dr. Eliza Ionescu", am primit premiul la categoria "Leadership si Initiativa Individuala" la Gala Premiilor Societatii Civile 2002.

... detalii


Asteptandu-l pe Doro
Tim Wright, muzician si terapeut din Marea Britanie - 2001-Oct-14

Tim este un muzician si terapeut din Marea Britanie. El practica terapia prin muzica, dar este si muzician/artist intr-o comunitate din nordul Angliei. Incepand cu anul 2001 Tim colaboreaza, prin Muzika Charitable Trust, cu Impart si cu Action Space Mobile in institutii pentru adulti si copii din Romania.

... detalii


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster