home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

metode de lucru


Terapia Sherborne metodă psihopedagogică in reeducarea şi reabilitarea copiilor cu CES, la Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă Nr1. Oradea
Indrie Mariana, prof.psihopedagog Centru Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă Nr.1, Oradea, Bihor - 2010-Jun-6

Contează nu felul in care te mişti, ci intenţia de a te mişca- Veronica Sherborne

... detalii


Terapia ocupationala in stimularea exprimarii
Roiban Smaranda, psiholog , CIA Oravita, Caras-Severin - 2009-May-15

Eticheta sociala a retardului mental este stigmatizanta pentru indivizii cu aceasta problema. Ei sunt evitati si accesul la diferitele aspecte ale vietii sociale le este limitat. Retardul mental se caracterizeaza prin cateva niveluri de deteriorare mentala, printr-o functionare intelectuala sub medie, care debuteaza inainte de 18 ani si care este insotita de existenta unor deficite in comportamentul adaptativ.

... detalii


Psihodrama ca metoda de lucru cu grupuri de parinti si copii (II), Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie, Bucuresti
Hetel Catalina - 2008-Dec-10

In primul rand activitatile de incalzire unde membrii grupului se cunosc intre ei, se obisnuiesc unul cu altul si cu conditiile de lucru in grup. Prin joc si corporalitate, prin interactiunea fizica si verbala a membrilor, se urmareste cresterea increderii si scaderea anxietatii. Se urmareste ca membrii grupului sa se cunoasca, sa se accepte si sa accepte cadrul in care se lucreaza si momentul specific al lucrului. Intre membrii grupului se dezvolta sentimente de incredere, siguranta, autodezvaluire. Se urmaresc starile psihice cu care fiecare membru al grupului vine si relatiile care apar (simpatie, atractie, antipatie, indiferenta). Corporalitatea si corporalizarea urmaresc cresterea si imbunatatirea imaginii de sine, existand o stransa legatura intre relatia cu propriul corp si stima de sine.

... detalii


Terapia Creativa in Olanda
Stefan Dikker, Elly Buurman
Studenti la Christelijke Hogeschool, Olanda - 2005-Nov-10

Prin acest articol, dorim sa prezentam felul in care se realizeaza terapia creativa in Olanda. Noi suntem Stefan Dikker si Elly Buurman, studenti in anul 3, sectia Terapie Creativa in cadrul Universitatii CHN din Leeuwarden, Olanda.

... detalii


Makaton - semne si simboluri usor de inteles
Magda Pata - Mentor scolar si playworker
Scoala primara St. Mark’s, Brighton, U.K. - 2005-Nov-1

Cei ce folosesc Makaton sunt incurajati sa comunice folosind semnele, apoi gradual, in timp ce se face legatura dintre cuvant si semn, semnele sunt inlocuite de vorbire. Copiii si personalul invata, inteleg si folosesc limbajul Makaton, indiferent de nivelul de abilitate fizica si/sau mintala. Iar rezultatele sunt spectaculoase: ii ajuta pe copii sa comunice, sa se exprime si sa ii inteleaga pe ceilalti. Exista deja o versiune in romana a limbajului si as vrea sa aud ca cineva in România o foloseste sau ca vrea sa invete Makaton.

... detalii


Percutia corpului
Extras din manualul de activitati fundamentale publicat in U.K. de catre Kate Baxter. - 2005-Nov-1

Sunetul si miscarea sunt inseparabile si formeaza baza oricarei forme de comunicare. Corpul nostru poate emite o paleta atractiva de sunete; cu vocea vorbim si cantam, dar mai ales putem folosi limba si buzele pentru a produce o gama “colorata” de zgomote.

... detalii


Terapii sau activitati pentru persoanele cu dizabilitati
Mary Turner - Lucrator prin Arte
“Action Space Mobile”, U.K. - 2005-Nov-1

Multe persoane din Romania prefera sa foloseasca cuvantul "Terapie" si as vrea ca aceste persoane sa se intrebe daca aceasta preferinta se datoreaza unei atitudini culturale pe care o au fata de dizabilitate. Dizabilitatea multor persoane este amplificata de atitudinea pe care societatea o afiseaza fata de ei, lipsa de respect si de oportunitati, si ceea ce este mai rau, de un anume drept de patronaj si mila din partea celor bine intentionati. Dizabilitatea multor persoane este amplificata de atitudinea pe care societatea o afiseaza fata de ei, lipsa de respect si de oportunitati, si ceea ce este mai rau, de un anume drept de patronaj si mila din partea celor bine intentionati.

... detalii


Beneficiile Terapiei prin Recreere
Amber Friis - Voluntar “Peace Corps”, SUA
Organizatia “Soul 2 Soul”, Ramnicu Valcea - 2005-Jan-1

Amber Friis lucreaza in acest moment la organizatia mentionata, unde incearca sa introduca noi modalitati de abordare a persoanelor cu dizabilitati mentale. Ea crede cu tarie in beneficiul Terapiei prin Recreere si considera ca este mare nevoie de astfel de metode in diverse centre si institutii. Urmand acest principiu Amber Friis a dezvoltat activitati in diferite locatii din Romania.

... detalii


Invatarea, predarea si impartasirea metodelor si modalitatilor de munca in lucrul cu deficiente, dificultati de invatare si nevoi speciale
Mary Turner
Action Space Mobile - 2003-Nov-12

Este nevoie de infiintarea unor programe de instruire a ingrijitorilor, a lucratorilor sociali, si chiar a psihologilor. Este necesar ca ingrijitorii si personalul din institutii sa fie pregatiti la locul de munca. Acest lucru ii va ajuta sa continue sa lucreze si sa studieze in acelasi timp. In plus, exista contextul imediat in care se pot pune in practica lucrurile invatate.

... detalii


ASTEPTANDU-L PE DORO
Tim Wright - 2003-Nov-1

Tim este un muzician si terapeut din Marea Britanie. El practica terapia prin muzica, dar este si muzician/artist intr-o comunitate din nordul Angliei. Incepand cu anul 2001 Tim colaboreaza, prin Muzika Charitable Trust, cu Impart si cu Action Space Mobile in institutii pentru adulti si copii din Romania.

... detalii


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster