home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

terapia prin joc

Terapia prin joc ajuta copiii si adolescentii sa comunice, prin joaca si povestiri, experientele si dificultatile lor, prin mijloace mai putin directe.
Terapia prin joc se poate aplica atat in cadrul unui spital cat si in centre de zi. Capacitatea oamenilor de a se juca este esentiala pentru terapia prin joc.

Prin amabilitatea Dr Sue Jennings, Rowan Romania


Jocul, miracolul bucuriei si valoarea lui terapeutica
Mariana Isac - Terapeut prin joc
Hospice “Casa sperantei”, Brasov - 2007-Jan-27

In interiorul copiilor exista o lume plina de surprize si de miracole, si mai tot timpul noi, adultii, consideram ca, daca aplicam tehnici corespunzatoare vom avea acces in aceasta lume mirifica. Adevarul este ca uneori inima si dragostea merg impreuna spre copilul bolnav, cautand si asteptand cu respect o invitatie la miracol.
Terapia prin joc, ca si orice alt demers terapeutic, reprezinta un proces de optimizare, de suport sau de recuperare a potentialului atat de divers al copilului. Insotit de pasiune si constiinciozitate, de libertate si fantezie, da rezultate uimitoare. Alexia este un exemplu graitor in acest sens

... detalii


Ajutor creativ pentru tinerii cu dizabilitati in Oradea
Roger Day (psihoterapeut)
Asociatia “Smile”, Oradea - 2004-Sep-1

In calitate de Psihoterapeut Calificat European, specializat in lucrul cu copiii si adolescentii, ma ocup in Romania, prin fundatia “Smiles”, de implementarea psihoterapiei, terapiei prin joc si a serviciilor de educare si supervizare.
In afara de munca mea cu “Smiles” sunt disponibil pentru training si consultanta pentru orice alta organizatie din Romania.

... detalii


Importanta stimularii si educarii copilului cu dizabilitati prin joc
Nicolae Blaga – educator
Fundatia Sion International - Centrul de zi “Casa Luminii”, Sibiu - 2004-Mar-1

Din punctul de vedere al educatorului identificam, ca principala problema a copilului cu dificultati de invatare, lipsa unei achizitii complete si unitare a elementelor, a schemelor motorii si psihomotorii.
In munca de recuperare educatorul sau chiar parintele trebuie sa refaca etapa primei copilarii a stadiului senzorio-motor; aceasta inseamna insusirea componentelor psihomotricitatii, fapt care se realizeaza prin si in cadrul jocului exercitiu.

... detalii


Valoarea terapiei prin joc
Adriana Teodoru si Angela Balan - 2003-Nov-1

Terapeutul are nevoie de cunostinte vaste, nu doar privind reactiile si comportamentul normal al copiilor, ci, mai ales, privind starile emotionale si psihice in diferite conditii speciale. Acesta este un extract dintr-un articol mai lung. Articolul integral poate fi solicitat la adresa de e-mail: impreuna@impreuna.arts.ro.

... detalii


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster