home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

dramaterapie

Dramaterapia (sau terapia prin teatru) se ocupa de aplicarea tehnicilor si proceselor specifice teatrului in terapia grupurilor de persoane cu nevoi speciale.
Drama-terapeutii lucreaza in spitale psihiatrice, penintenciare si scoli speciale, precum si in comunitate. Cu toate ca , in mod esential, drama-terapia este o activitate de grup, ea poate fi aplicata si in cazul persoanelor individuale.**

Folosirea teatrului de papusi in terapie este un mijloc de dezvoltare a exprimarii si a comunicarii cu copiii si adultii, in cazul in care exista dificultati in exprimarea verbala directa.
Teatrul de papusi este integrat, de obicei, in practica dramaterapiei si nu este considerata o practica terapeutica de sine statatoare.

** Profesie recunoscuta in Marea Britanie care se bucura de statutul de ‘titulatura protejata’ – aceasta titulatura nu poate fi folosita decat daca persoana in cauza este inregistrata la Consiliul Profesiilor din Sanatate

Prin amabilitatea Dr Sue Jennings, Rowan Romania


Psihodrama ca metoda de lucru cu grupuri de parinti si copii
Catalina Hetel, asistent social, Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie, Bucuresti - 2008-Jun-12

In cadrul Centrului de Psihologie de Actiune si Psihoterapie, desfasuram doua proiecte numite `Taramul spontaneitatii` si `Cum e sa fii mama`, proiecte care au luat nastere din experienta noastra de lucru, lovindu-ne adesea de problemele psihologice neconstientizate aparute in cadrul relatiei dintre copil si parintele sau. De fapt, dincolo de teorii de multe ori, comunicarea adult-copil isi pierde spontaneitatea si ajunge doar un schimb de cereri, refuzuri, amenintari, conditii pe care acestia si le pun reciproc.

... detalii


Teatrul ca metoda de implicare in comunitate (II)
Adrian Secal, Coordonator proiect - 2008-Jun-2

`Spect-actori pentru non-discriminare`

Spect-actori pentru non-discriminare este titlul proiectului desfasurat de catre Fundatia Chance for Life, finantat de catre Fundatia Vodafone, proiect la care Asociatia Kolping Bacau a fost partenera in perioada noiembrie 2006 - iulie 2007.

... detalii


Teatrul ca metoda de implicare in comunitate
Adrian Secal - 2007-Dec-13

Schimbarea atitudinii prin teatru este o metoda care ne poate ajuta in lucrul nostru in diverse sfere sociale.

... detalii


Cenusareasa de dincolo de linie
Marcela Andrei - 2007-Dec-11

Tehnici de stimulare prin teatru care ajuta copii cu dizabilitati si bolnavi de SIDA sa isi depaseasca probleme de dezvoltare.

... detalii


Dramaterapie pentru toti!
Mihai Razus
Actor si presedinte
“Art Free Zone“, Bucuresti - 2006-Nov-9

Ma numesc Mihai Razus si sunt actor. Pana in anul 2000 am crezut ca Actoria si Arta nu slujesc decat relaxarii individului sau declansarii constiintei spectatorului. Ma bucur sa vad ca aceasta arta trece dincolo de aceste granite.

... detalii


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster