home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

schimb de experienta

Descriere `Proiect Schimb de experienta in Retea` pentru membrii care doresc sa aplice

Pe scurt despre proiect
Proiectul Schimb de experienta in Retea a fost creat la dorinta si prin sugestiile valoroase oferite chiar de catre membrii retelei. Membrii sunt incurajati sa viziteze diverse activitati- Modele de buna practica de stimulare/ terapie prin arte- care se desfasoara in diverse orase din Romania, si apartin fie unor institutii de stat sau unor O.N.G.-uri.

Reteaua va pune la dispozitia membrilor doritori resursele necesare pentru a desfasura aceste vizite. Modelele de buna practica alese sunt promovate pe site (vedeti mai jos), in cadrul sectiunii Proiecte `Schimb de experienta`.

Scop proiect
-membrii sa beneficieze de informatii despre cum pot incepe/ dezvolta un proiect prin arte, raportandu- se la cateva Modele de buna practica cu experienta
-sa punem in contact direct membrii, intr-un schimb valoros de idei
-sa stimulam spiritul innovator in domeniul stimularii prin Arte


Ce presupune o vizita de schimb de experienta
Persoanele selectate, pe care le denumim Vizitatori, primesc un document cu informatiile necesare pentru a efectua deplasarea: adresa si coordonate de identificare a locatiei, mijloace de transport publice in orasul locatiei, telefon si persoana de contact care provine din locatia respectiva, recomandare de cazare/ cazare deja stabilita si adresa ei, programul orientativ al vizitei.

Reteaua pune la dispozitie un program de vizita cu o durata de 2 zile. Vizitatorii au obligatia sa stabileasca datele si orele de sosire/ plecare din orasele vizitate astfel incat sa se incadreze in program (de vizita si cazare).

Transport: Vizitatorul isi stabileste mijlocul de transport inter-urban catre orasul locatiei si isi procura singur biletele. Transportul se poate efectua si cu masina personala sau de servici. Nu se accepta persoane in plus fata de cele selectate (ex. sofer).

In orasul locatiei transportul intra-urban (catre locatie) se poate efectua atat cu mijloacele de transport in comun cat si cu taxiul.

Cazare: se va specifica daca aceasta este prestabilita sau daca vizitatorul trebuie sa gaseasca una. In majoritatea cazurilor insa reteaua indica hotelul unde se doreste cazarea. Vizitatorul are obligatia sa verifice in prealabil cu minim o saptamana rezervarea si alte detalii direct cu hotelul prestabilit.

Masa: reteaua asigura diurna pentru 2 mese/ zi, in afara micului dejun inclus la cazare.

Vizita in locatii: documentul cu informatii contine un program orientativ al vizitei pentru cele 2 zile. Programul final este la latitudinea Vizitatorului in functie de ce stabileste direct cu reprezentantii locatiei. Intre Retea si locatii se incheie un protocol de colaborare care reglemeteaza toate aspectele legate de vizita si de obiectivele ei.

Reguli in timpul vizitei: vizitatorul se supune in intregime regulamentului intern al institutiei in cauza. Aspecte legate de filmarea, fotografierea sau inregistrarea sub orice forma a diverselor aspecte din institutie vor fi discutate doar cu reprezentantii institutiei respective. De asemenea, institutia stabileste gradul de confidentialitate al informatiilor pe care le ofera.

Resurse financiare si plati: pentru detaliile legate de partea financiara si modul de contractare cu Reteaua va rugam contactati pe Daniel Hristea la telefon: 0728 142 394 sau email daniel@impreuna.arts.ro

Reteaua va solicita actele justificative (ex. bilete, bonuri de benzina, factura de cazare) cu data vizitei si decont.

Rezultate: in urma experientei, vizitatorul are obligatia

- sa trimita retelei un articol despre vizita efectuata, beneficii, ce s-a asimilat util, sugestii (acest articol va fi publicat in Revista si pe site-ul retelei)
- sa trimita retelei un raport financiar care sa evidentieze cheltuielile efectuate in timpul vizitei


Formularul de Aplicatie: membrii doritori trebuie sa completze formularul de Aplicatie (ce se poate descarca aici).
Membrii selectati isi vor negocia singuri perioada de invoire din locatia in care lucreaza. ..................................................................................................................................................................

Regulament de inscriere pentru a vizita locatii in proiectul `Schimb de experienta`

-aplicantii trebuie sa fie membri ai Retelei de Arte pentru Comunitate (direct sau sa faca parte dintr-o institutie membra)
-aplicatia se formuleaza individual, pe numele unei persoane (nu in numele unei institutii)
-aplicantii trebuie sa studieze Prezentarea generala a proiectului pentru a se familiariza cu cerintele lui (publicata in revista Retelei sau pe site-ul Retelei)
-aplicantii trebuie sa studieze in prealabil prezentarile locatiilor ( pe site-ul Retelei) si sa aleaga 1 locatie pentru vizita
-aplicantii trebuie sa completeze Formularul de aplicatie si sa il trimita prin email ( impreuna@impreuna.arts.ro) sau prin posta (OP 1- 1710, Sacele 505600, Brasov)
-formularul poate fi solicitat prin email, descarcat de pe site sau poate fi gasit in Revista nr. 12 pentru fotocopiere
-nu exista o data limita stabilita pentru trimitere formular

Evaluare si selectie:
Aplicantii vor fi evaluati si selectati in baza formularului de aplicatie. Toti aplicantii vor primi un raspuns.


Centrul `Vis de copil` in Craiova
Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 8 - 2008-Jun-3

Complex de Servicii Comunitare pentru Copilul Mic cu Handicap Sever `Vis de copil ` Craiova , judetul Dolj desfasoara activitati de Arta vizuala (pictura, colaj, modelaj etc). Sesiunile au o durata de cate 30 de minute, cate 3 zilnic. Echipa care aplica este formata din - Educator si Instructor de educatie. Beneficiarii sunt copii cu varste intre 1 si 6 ani , cu incadrare in grad de handicap ,majoritatea grav.

Adresa: Craiova , Str, Corneliu Coposu , nr. 107

... detalii


Fundatia Ancora Salvarii
Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 6 - 2008-Feb-14

Fundaţia `Ancora Salvarii` este o organizatie crestina, non-profit, care are ca scop ajutorarea oamenilor aflati in dificultate in mod special ajutorarea persoanelor cu handicap cu boli cronice (ex. deficienta mintala, autism, tetraplegie) indiferent de rasa religie nationalitate etc.

... detalii


C.A.R.T.H.A. (Centru de Asistenta pentru Recuperarea Tinerilor cu Handicap)
Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 5 - 2008-Feb-14

C.A.R.T.H.A. ofera servicii de recuperare, consiliere si socializare la standarde europene, pentru un grup de persoane tinere cu handicap.

... detalii


Hospice Casa Sperantei
Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 7 - 2008-Feb-14

`In interiorul copiilor exista o lume plina de surprize si de miracole, si mai tot timpul noi, adultii, consideram ca, daca aplicam tehnici corespunzatoare vom avea acces in aceasta lume mirifica. Terapia prin joc, ca si orice alt demers terapeutic, reprezinta un proces de optimizare, de suport sau de recuperare a potentialului atat de divers al copilului.`
Mariana Isac - Terapeut prin joc`

... detalii


IMPART- stimulare prin Arte Combinate , F.S.C.
Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 4 - 2008-Feb-6

Un program complex de stimulare prin arte (arte vizuale, muzica, drama, miscare, joc) care se adreseaza persoanelor cu dizabilitati si care a inregistrat rezultate deosebite. Pot fi aplicate oricarui alt tip de client care are nevoie de stimulare si dezvoltare personala.

... detalii


Asociatia Langdon Down Oltenia (ALDO-CET)
Proiecte schimb de experienta- prezentare locatie 1 - 2008-Feb-1

O organizatie care sprijina prin numeroase activitati, inclusiv arte, copiii si tinerii cu Sindrom Down, si in general persoanele cu dizabilitati.

... detalii


Fundatia `Inima de Copil`
Proiect schimb de experienta - prezentare locatie 2 - 2008-Feb-1

O fundatie care desfasoara diverse proiecte ce au ca scop atat sprijinul direct pentru copii si tineri cu dizabilitati sau HIV cat si coordonarea de activitati ample pentru a sustine retelele altor ONG-uri cu activitati similare.

... detalii


CSC Speranta
Proiect schimb de experienta - prezentare locatie 3 - 2008-Feb-1

Un centru care apartine DGASPC Sibiu, destinat copilului cu handicap sever. Deruleaza un parteneriat fructuos cu scoala Engleza.

... detalii


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster