home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

terapia prin muzica

“Terapia prin muzica este o disciplina generoasa, flexibila, in care muzica este folosita ca un mijloc creativ, non-verbal, prin care dificultatile ‘clientilor’ nostri pot fi depasite.

Cei care beneficiaza de terapia prin muzica, ‘clientii’ nostri, sunt copii sau adulti cu dificultati de invatare, cu dizabilitati fizice, probleme emotionale sau de comportament. De asemeni, pot fi persoane in varsta, persoane in stagiul terminal de boala sau cei suferind de diverse probleme de sanatate mentala. Sedintele consistente de tratament muzical le ofera clientilor nostri accesul la importantul proces al jocului. Astfel, terapia prin muzica poate incuraja exprimarea non-verbala si dezvoltarea de aptitudini sociale (cum ar fi: ascultare / atentie; contact personal direct, fata in fata).

De asemeni, sedintele de tratament pot dezvolta constiinta de sine si interactiunea si pot ajuta la stabilirea de relatii personale, aducand un sentiment de apartenenta la un grup, si/sau dezvoltand potentialul clientului pentru joaca creativa, spontana.”

Prin bunavointa Music as Therapy


Un grup numit SPERANTA
Afilipoaei Lucian - Instructor de educatie
C.R.R.N Sasca Mica, Suceava - 2007-Oct-1

Sasca Mica este un centru de reabilitare special, care isi ofera mijloacele pentru a-si crea un loc propriu intr-o lume aspra si selectiva. In cadrul centrului se organizeaza sesiuni de terapie prin muzica foarte eficiente pentru beneficiari. S-a format chiar si un grup artistic de dansatori instrumentisti si cantareti, grup care poarta numele Speranta.

... detalii


Pledoarie pentru terapia prin muzica
Doina Panaite - Psiholog
Presedinte al Asociatiei Terapia, Bacau - 2007-Feb-11

Imbinand activitatea didactica cu terapiile specifice, am constatat ca Meloterapia face Minuni! Cei 15 copii cu Cerinte Educationale Speciale – dificultati de invatare, tulburari de limbaj, hiperkinezie, handicap locomotor – integrati in scoala de masa, s-au cunoscut, s-au imprietenit, s-au distrat impreuna si tot impreuna au hotarat sa formeze grupul vocal “Miracol”.

... detalii


Artistii cu chitara de traforaj
Ancuta Ilies - Coordonator Centru de zi
“Sf. Maria“, Cluj - 2007-Jan-27

Prima formatie rock a unor tineri cu dizabilitati mentale a aparut in urma cu cativa ani. A fost visul lor de a avea o trupa, asa cum au vazut la televizor. Nu au voce si nici instrumente performante.
Pentru ei muzica inseamna dreptul la o viata normala, dreptul la pasiune, este bucuria de a trai. Pe viitor ne propunem sa facem o mica orchestra adevarata, sa gasim modalitatea de a-i invata pe cativa tineri sa cante la instrumente. Chiar daca vom incerca un an, doi sau zece, noi mergem pe ideea ca nimic nu este imposibil.

... detalii


Ce inseamna pentru mine si pentru clientii mei terapia prin muzica?
Monica Szabo - Psiholog
Scoala Speciala nr. 1, Oradea - 2007-Jan-25

Imi place sa utilizez terapia prin muzica cu copiii care au un comportament evitant. Mi s-a intamplat sa stau in fata oglinzii si sa bat la toba mica. Eram cu spatele la copilul care ma evita si cantam observandu-l in oglinda. Paream “indiferenta” prin pozitia pe care o aveam, propunandu-i cooperarea doar prin muzica si prin acel instrument, acel “nou interesant” pe care inca nu-l incercase.

... detalii


Bucuria de a-i ajuta pe altii, cu ajutorul terapiei prin muzica
Dan Felicia - logoped si profesor
Scoala Speciala nr. 1, Oradea - 2005-Jun-1

Felicia Dan este terapeut logoped si lucreaza la Scoala Speciala Nr.1 din Oradea, Bihor. Ea a participat la sesiunea de training de introducere in meloterapie, care a durat 6 saptamani si a fost organizata de catre organizatia caritabila Britanica “Music as Therapy”, in 2002. Din acel moment, Felicia conduce in mod regulat sesiuni de training in meloterapie, in cadrul programului de muzica din scoala.
Alexia Quin, Director “Music as Therapy”

... detalii


Inceputul unei prietenii
Monica Szabo - Psiholog
Oradea - 2004-Mar-1

Imi ia instrumentul din mana, ma priveste, apoi incepe sa cante... La inceput, scoate un singur sunet. Ma priveste din nou mai putin banuitoare, cu o oarecare bucurie... Este atat de incantata, incat simte nevoia sa continue. Ea canta acum melodia imprietenirii noastre. Peste cateva clipe, cantam impreuna.

... detalii


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster