home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

stiri din tara


Dezvoltarea domeniului stimularii prin arte combinate in Romania
Bogdan Ardeleanu - 2011-Apr-6

14-15 aprilie 2011 ORGANIZATORI: Reteaua Nationala de Arte pentru Comunitate IMPREUNA, Bacau Relief Fund for Romania, UK

... detalii


Conf.Univ.Dr. Bebe Mihaescu MD - cursuri formare profesionala continua
Bogdan Ardeleanu - 2011-Jan-11

Se cauta participanti, mai exact 15, interesati in cursurile de formare profesionala continua prezentate mai jos pentru a putea domnul Bebe Mihaescu sa formeze si in Timisoara.

... detalii


Cursuri de formare ca terapeut prin joc si dramaterapeut
Ioana Serb - 2009-Nov-3

Buna ziua,

Am placerea sa va anunt ca, incepand cu ianuarie 2010 vor incepe cursurile de formare ca terapeut prin joc si dramaterapeut in cadrul Asociatiei de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania.

... detalii


Proiectul Avatar@School
Asociatia Project Wolf - 2009-Jan-13

In cursul anului 2008 au avut loc o serie de jocuri de rol in care s-au implicat 24 de elevi ai Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Brasov, ai Colegiului National Dr. Ioan Mesota Brasov si ai Liceului Teoretic George Moroianu Sacele.

Aceste activitati au dus la crearea si dezvoltarea abilitatilor de mediere si de rezolvare de conflicte. Beneficiile sunt cu atat mai importante, cu cat trebuie mentionat faptul ca in acest moment Romania, in ceea ce priveste medierea, se afla mult in urma altor tari europene, in care exista deja centre de mediere atat in scoli, cat si in afara acestora.

Proiectul Avatar@school a atins un subiect sensibil si prea putin explorat in scolile noastre, iar abordarea este inovativa. Reactia elevilor a aratat ca jocurile de rol virtual au fost amuzante si un mod bun de a lucra asupra unor problemelor dificile privind violenta si intimidarea in scoli

... detalii


Socializare prin creatie
Mariana Indrie, Psihopedagog , Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr.1 - 2008-Jun-25

Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr.1 Oradea a participat la competitia de granturi pentru dezvoltare scolara in urma careia a obtinut finantare pentru proiectul intitulat `Comoara din sufletul meu`. Obiectivul general al proiectului este socializarea unui numar de 123 elevi cu cerinte educative speciale de la CSEI nr.1, prin organizarea unor activitati instructiv- educative si recreative, in scoala si in afara ei, in perioada iulie- decembrie 2007.

... detalii


Manual de bune practici in integrarea persoanelor cu dizabilitati
Adina Dediu, Asistent Dezvoltare Organizationala, Fundatia Inima de Copil, Galati - 2008-Jun-18

Fundatia `Inima de copil` Galati in cadrul proiectului `Lucrand impreuna pentru cei in nevoie`, proiect finantat de catre Comisia Europeana, prin Programul Networking- Componenta Societatea Civila- Bulgaria si Romania, a lansat Manualul de Bune Practici in serviciile destinate integrarii persoanelor cu dizabilitati, impreuna cu partenerii Asociatia Viata Independenta- Bucuresti, Centrul National de Integrare Sociala- Sofia, Bulgaria, DPI- Lamezia Terme, Italy, ADO Icarus- Hasselt, Belgia.

... detalii


Cursuri de terapie prin muzica
Indrie Mariana, profesor, Centru Scolar Pentru Educatie Incluziva nr.1, Oradea - 2008-Jan-15

Cursuri de terapie prin muzica pentru specialisti care lucreaza cu diverse tipuri de persoane cu dizabilitati

... detalii


Atelier Protejat de terapie ocupationala la Odobesti
Luminita Teodorescu, Psiholog si Presedinte, Fundatia Pro Armonia, Focsani - 2008-Jan-14

La Odobesti, persoanele cu dizabilitati primesc training si calificare, pentru a avea o diploma. Ei devin tamplari acreditati si pot lucra in diferite unitati si ateliere.

... detalii


Curs de tehnici de stimulare prin Arte
Elena Nastac, coordonator, Fundatia de Sprijin Comunitar, Bacau - 2008-Jan-11

Programul Impart din Bacau deruleaza o diversitate de proiecte dedicate persoanelor cu dizabilitati, avand ca scop stimularea acestora prin Arte. Printre activitatile lor, de asemenea, poti beneficia de intreaga lor experienta participand la training in stimularea prin arte.

... detalii


CowParade - O campanie de fundraising reusita
Simina Iovanovici
Coordonator proiect Fundatia Special Olympics - 2005-Nov-13

Pentru Special Olympics Romania, evenimentul CowParade a adus nenumarate bucurii. De la veselia sportivilor, care au pictat si ei o vacuta, pe Florica, pana la Jocurile Prieteniei Special Olympics 2005, care sunt in mare parte posibile datorita fondurilor adunate in urma licitatiei din 12 Septembrie. Pentru ca asa s-a finalizat aceasta mare campanie de strangeri de fonduri, prin scoaterea la licitatie a celor mai bune creatii. S-au strans 44 450 de euro, iar Special Olympics Romania beneficiaza de 75% din aceasta suma.

... detalii


Atelierul de Arta ‚Äď spatiu optim de recreere
Lola Ciobanu, Psiholog
Luminita Robota, Artist plastic
Centru de plasament, i.CBratianu - 2005-Nov-8

Un succes il constituie imbogatirea limbajului mimico-gestual, prin achizitia de noi cuvinte specifice limbajului artistic (ex. punct, linie, culoare, compozitie, valoare etc). De asemenea, imaginea copilului ce s-a regasit in atmosfera atelierului de arta, a devenit un model de cultivare si perfectionare a pasiunilor, pentru toti copiii din centrul de plasament.

... detalii


Open College Network-FSC ‚Äď o colaborare vizionara
Petcu Cornelia (asistent comunicare IMPART)
Fundatia de Sprijin Comunitar, Bacau - 2005-Oct-21

Adultii care au renuntat la educatie intr-o anumita etapa, facand pauze lungi sau care din motive diverse sunt constransi sa nu urmeze calea invatamantului clasic, au sansa de a recupera si chiar atinge nivele inalte. La ora actuala, in Marea Britanie, acestorganism este foarte dezvoltat si acceptat integral de catre ministerele responsabile, avand la activ peste 150000 de cursanti.

... detalii


Complexul Blijdorp Romania - O noua viata
Sorin Morhan - referent de specialitate - 2005-Jun-24

Beneficiarii sunt 17 copii cu dizabilitati mentale si asociate grave, proveniti din fostul Spital de Neuropsihiatrie Siret. In cadrul complexului se ofera servicii de: psihodiagnoza, consilierea familiei, socializare, recuperare individualizata pe baza programului deinterventie specifica si personalizat, elaborate conform standardelor de calitate, kinetoterapie, logopedie, stimulare senzoriala, programe pe calculator (pentru copii autisti), transport zilnic cu microbuzul pentru copiii din centrul de zi.

... detalii


Stafeta Internationala pentru Persoane cu dizabilitati
Ovidiu Necula, director
Valerian Racila, psiholog
CRRN Racaciuni, Bacau - 2005-Feb-17

Aceasta Stafeta este o sansa pentru ambele parti, societate si persoane cu dizabilitati, de a se cunoaste mai bine. Pentru cei cu dizabilitati, evenimentul reprezinta si o modalitate de a-si imbunatati tonusul psihic si fizic si de a lega noi prietenii. Actiunea aceasta duce la o integrare rapida si de succes, in societate. La inceput, evenimentul initiat de George Chrabecki (Austria) a fost unul singular, dar dupa succesul inregistrat, s-a transformat intr-o competitie anuala, implicand de fiecare data un circuit diferit.

... detalii


Targ de toamna
Un oaspete de la targul organizat de catre Centrul de Zi ‚ÄúSf.Maria‚ÄĚ,Cluj. - 2005-Jan-27

Noutatea din acest an a constat in trecerea in revista intr-un mod cu totul original a tuturor activitatilor desfasurate √ģn cele doua proiecte ale Asociatiei, si anume ‚ÄúCentrul de zi Sf.Maria‚ÄĚ si expozitia permanenta de vanzare ‚ÄúSi noi avem o sansa‚ÄĚ, printr-o parada a obiectelor realizate in atelierele Centrului.

... detalii


Casa ‚ÄúSancta Maria‚ÄĚ
Costan Narcisa
Sociolog Casa Sancta Maria, Piatra Neamt - 2005-Jan-3

Strategia Centrului este adaptata la cele mai moderne reglementari din domeniul protectiei speciale ale persoanelor cu handicap, adoptandu-se un tip de munca asociativ intre personalul de referinta si specialisti, in ideea crearii unui cadru stimulativ persoanelor asistate. Se pot asigura conditiile optime recuperarii, recreandu-se in felul acesta un climat familial centrat pe nevoile speciale de recuperare, reabilitare, integrare sociala.

... detalii


O lume in miscare - ‚ÄúSpecial Olympics‚ÄĚ in Romania
Simina Iovanovici (coordonator proiect)
Fundatia “Special Olympics“, Romania - 2004-Sep-26

Special Olympics este cel mai important program de antrenamente si evenimente sportive destinat copiilor si adultilor cu retard mental din intreaga lume. Dezvoltarea personala a sportivilor este un alt obiectiv al miscarii si prin urmare au fost initiate diverse programe care sa faciliteze atingerea acestuia.

... detalii


Proiect Zarnesti - Vesti noi
Sue Jennings si Dan Marin, Programul de ingrijire creativa, Zarnesti, Brasov - 2004-Sep-21

Cu entuziasm am pus bazele si altor cluburi, pre cum cele de sah, de dans si de fotografie. Aceste activitati care doresc sa imbunatateasca capacitatea de alegere, coordonarea si perceptia, incurajeaza comunicarea intre persoanele de sex opus, impartite pe sectoare, impulsionand abordarile deschise fata de diverse persoane. Evenimentele speciale sunt si ele in atentia noastra. Am demarat cateva activitati speciale, la nivelul intregului spital, printre care si un cafe-shop, care a avut un succes enorm, cu cafea adevarata, suc proaspat si prajituri de casa si ‚Äúchelneri si chelnerite‚ÄĚ adevarate.

... detalii


O buna reintegrare in comunitate la Targu Mures
Barabas Denes (medic) si Bandila Voichita (psiholog)
Doctori in cadrul C.R.R.N. Brancovenesti, Mures - 2004-Sep-19

Scopurile primordiale ale activitatii noastre sunt recuperarea pacientilor, imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu nevoi speciale, reducerea morbiditatii si mortalitatii, precum si crearea unei ambiante cat mai placute si mai familiare, folosindu-se metode diverse, cristalizate atat din experienta proprie, cat si in urma colaborarii cu specialisti din tara si strainatate.

... detalii


Proiectul ‚ÄúReplicarea modelelor de buna practica in protectia copilului din Romania‚ÄĚ
Echipa ‚ÄúPro Child‚ÄĚ, Bucuresti - 2004-Sep-15

Proiectul ‚ÄúReplicarea Modelelor de Buna Practica in Protectia Copilului din Romania‚ÄĚ ofera serviciilor publice si organizatiilor interesate posibilitatea de a cunoaste lndeaproape modelele de buna practica selectate pentru a raspunde eficient nevoilor propriilor beneficiari, prin dezvoltarea de servicii sociale de inalta calitate, la nivel local si regional. Prin contactele realizate si experienta acumulata in derularea proiectului ‚ÄúModele de buna practica in protectia copilului din Romania‚ÄĚ, Federatia ‚ÄúPro Child‚ÄĚ este acum in masura sa faciliteze accesul tuturor celor interesati la informatii relevante si sa ofere asistenta tehnica in replicarea modelelor de servicii pentru protectia copilului, astfel incat sa creasca la nivel national accesul copiilor la servicii eficiente side inalta calitate.

... detalii


Punctul de vedere al Open College Network
Ann Norris (moderator extern)
Open College Network, Marea Britanie - 2004-Sep-4

Programul de Terapie prin Arta Combinata vizeaza angajatii institutiilor pentru personae cu dizabilitati. Prin intermediul lui se doreste imbunatatirea nivelului de viata al beneficiarilor, educand personalul din institutii.

... detalii


Asociatia ‚ÄúTerapia‚ÄĚ- Un inceput frumos
Doina Panaite, Psiholog si Presedinte
Asociatia de Sprijin pentru Copil si Familie ‚ÄúTerapia‚ÄĚ, Bacau - 2004-Sep-4

Un prim pas a fost infiintarea Centrului de Consiliere pentru Parinti ‚Äď octombrie 2003, cu ajutorul psihologilor care asigura consilierea parintilor si copiilor, cat si cu sprijinul material (spatiul si dotarea materiala) al conducerii scolii Speciale, Bacau. Cunoscand parinti atat din mediul rural cat si din cel urban, ne-am dat seama ca ideea de ‚Äúsprijin‚ÄĚ merita dezvoltata. Ca urmare, in ianuarie 2004, cu un numar de sapte psihologi, am pus bazele Asociatiei de Sprijin pentru Copil si Familie, ‚ÄúTerapia‚ÄĚ.

... detalii


Vanatorul de visuri a devenit realitate!
de Luminita Marin, Dan Marin
Coordonatori Programe Rowan Romania - 2004-Mar-3

Cele patru ingrijitoare selectionate (toate somere) au deja calificare in domeniul asistentei sociale si de la sfarsitul lunii ianuarie au inceput deja sa lucreze la spital ca voluntare pentru a se acomoda cu noul mediu de lucru. Angajarea efectiva cu contract de munca a inceput de la data de 1 martie. O alta persoana, care provine din una din cele patru comunitati de rromi din Zarnesti a inceput de asemenea sa lucreze ca voluntara la spital. Ea va fi ajutata financiar sa urmeze un curs de calificare in domeniul asistentei sociale pentru a putea fi angajata legal ca ingrijitor.

... detalii


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster