home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

povestiri


Arta ca regasire de sine, Centrul Trepte, Bucuresti
Ortansa Moraru , Claudia Rai - 2008-Nov-6

Ne bucura nespus faptul ca avem posibilitatea de a povesti si altora despre lucrurile minunate pe care le realizam intr-un spatiu pe care il vom numi simplu, Centrul Trepte.

Centrul "Trepte" este un stationar de zi, aflat in Bucuresti, care se preocupa de problemele persoanelor cu dizabilitati psihice, incercand ca prin activitatile ocupationale pe care le pune la dispozitie sa ofere o forma mai umana de ajutor. Participarea la aceste activitati ne ajuta sa ne simtim valorizati, nediscriminati, sa comunicam mai bine si sa ne relaxam. Dar, sa ne prezentam...

... detalii


oameni adevarati
chirila patrascu mirela - 2008-Oct-17

Metodele de terapie prin arte aplicate copiilor cu disabilitati sunt un model de urmat de catre cadrele didactice care au in clasa copii cu disabilitati.

... detalii


Clubul `Impreuna` de la Veritas
Checiches Olimpia, beneficiar , Fundatia Veritas, Sighisoara - 2008-Jun-2

Un grup de o diversitate deosebita! Unit prin intelegere, nevoie de comunicare, de constiinta faptului ca diferentele ne exclud si ne unesc... ne exclud din marea societate si ne unesc intre noi!

... detalii


Despre mine si lucrurile ce imi plac
Alexandru Murvai - 2007-Dec-12

`Am multe lucruri de spus si cred ca aici este locul potrivit.`

... detalii


Povestea vietii mele!
Romeo Sandulescu (beneficiar)
Centrul de Reabilitare si Recuperare NeuroPsihiatrica,Racaciuni, Bacau - 2007-Oct-5

Nici un sfat nu e mai cinstit decat acela care se da pe o nava in pericol (citat din Leonardo da Vinci). Daca a ajunge la varsta maturitatii inseamna ca ajungi in pericol, atunci ma complac si eu in ideea ca, fiind bolnav fizic si ramolit psihic, am intrat si eu cu dreptul in viata. Dar nu asta ma face sa-mi spun in mare povestea, ci faptul ca, pericolul amintit mai sus poate cuprinde si alte persoane si destainuirea unuia poate oarecum proteja pe celalalt.

... detalii


O zi din viata lui Adrian Tabol
Adrian Tabol - 2005-Dec-23

Aici doar ma jucam, nu faceam nimic altceva. Am scris la mama mea acasa sa vina sa ma mai ia si pe mine pe acasa sa-mi cunosc si eu fratii si surorile mele. Si m-a luat o data pe an, apoi am gasit-o pe Ali Mavis si mi-am rugat parintii sa ne lase pe amandoi sa locuim acasa la ei pentru ca fratii au plecat fiecare la casele lor; am rugat-o sa-mi dea numai o semnatura precum ca ei sunt insotitorii nostri. Dar au preferat sa nu faca asta.

... detalii


Din nou de la Adrian Tabol - Asa e viata
Adrian Tabol - 2005-Dec-7

Noi toti avem nevoie de-o mangaiere sufleteasca, o alintare mai mult, o invatare, ca aproape toti suntem abandonati,lasati de parinti si avem nevoie mare de mangaiere si alintare parinteasca,iar cei care lucreaza aici, indiferent de functii, mai inlocuiesc pe parintii nostri, iubirea si alintarea sufleteasca.

... detalii


O scrisoare de la Paul
Paul(beneficiar) - 2005-Nov-12

Azi iti scriu dintr-o casa mare, pe care o impart cu alti 19 copii, sperand ca maine iti voi desena o floare de acasa. Zi de zi merg la niste oameni, pe care-i stiu dupa nume, ca sa invat sa traiesc singur, intr-o zi, fara ajutor! Unul ma invata sa pronunt cuvinte si sa spun tot ce am pe suflet, altul ma ajuta sa ma misc, sa ma joc, sa alerg, altul ma indeamna sa gandesc singur si sa aflu cine sunt.

... detalii


Povestea lui Marcel si poemele sale
Marcel Cepoi
CRRPH Comanesti, Bacau - 2005-Sep-22

Majoritatea anilor primiti in dar de la Bunul Dumnezeu i-am petrecut in institutii de ocrotire, unde m-am bucurat si eu de clipele placute ce mi le-a oferit viata, chiar daca mi-a lipsit familia. Dupa multe peregrinari, am gasit aici un camin in care ma simt “ca la mama acasa”, unde am aflat ambianta, caldura sufleteasca, respectul fata de fiinta umana din partea personalului care ne ingrijeste.

... detalii


Ceva din viata lui Sirius
Adrian tabol - 2005-Sep-16

De mic sta prin spitale. In prezent este internat in C.R.R.N. Gasteni. Familia l-a uitat de tot. Nimeni nu-l viziteaza. Dar Sirius este optimist si se face iubit de toti cei ce-l incojoara. Nu vorbeste, nu aude, dar ii intelege pe toti. Colaboreaza la diferite activitati in cadrul Centrului deoarece mainile ii sunt bune.

... detalii


Gradina noastra
Rodica (beneficiar)
C.R.R.N Sasca Mica, Suceava - 2005-Sep-12

Domnul director Fron Gheorghe, mereu deschis la nou si idei de calitate, a sesizat popularitatea de care se bucurau atat ceaiurile cat si atmosfera de familie si a creat un mic paradis parca desprins din rai, in care intr-o casuta ca-n povesti (mostenita de la fostii boieri, candva proprietari ai tinutului), casuta in care inca de la intrare te surprinde atmosfera linistita si calda, armonia care domneste acolo.

... detalii


Evoluand cu C.A.R.T.H.A.
Rosu Vasile, Beneficiar, Centrul de zi C.A.R.T.H.A., Vrancea - 2005-Sep-11

De asemenea, acest centru a mai fost facut pentru dezvoltarea unor deprinderi specifice si abilitati, prin participarea beneficiarilor la programe de educatie integrata..
De asemenea, acest centru a mai fost facut pentru dezvoltarea unor deprinderi specifice si abilitati, prin participarea beneficiarilor la programe de educatie integrata.

... detalii


O zi din viata mea
Nicoleta Nicolici - 2005-Aug-23

Ma trezesc la ora 7 dimineata si impreuna cu colegele mele si cu leadera de la apartament ne pregatim pentru a veni la Centrul de zi “Pentru voi".

... detalii


Vreau sa ma fac cunoscut!
Paul (beneficiar)
Casa Sancta Maria, Piatra Neamt - 2005-Mar-22

Acest articol este scris de un beneficiar al artelor de la Casa Sancta Maria din Piatra Neamt. Incurajam persoanele interesate sa-i scrie lui Paul un mesaj de incurajare prin e-mail.

... detalii


O scrisoare de la Constantin Ceraceanu
Constantin Ceraceanu(beneficiar)
Centrul de Ingrijire si Asistenta Zatreni, Valcea - 2004-Nov-9

In perioada 1992 -1997 am fost institutionalizat la Centrul de Recuperare Reabilitare Maciuca, apoi la Plausesti, Maglasi, judetul Valcea, dupa care am stat acasa pana la moartea mamei. Din luna septembrie a anului 2002, sunt internat in Centrul de Ingrijire si Asistenta Zatreni, judetul Valcea. Aici s-au desfasurat multe activitati culturale, s-au organizat excursii prin diferite localitati, la care au participat persoanele aflate in ingrijire, iar salariatii centrului manifesta multa intelegere fata de activitatile de creatie ale beneficiarilor.

... detalii


Da” , sub lumina reflectoarelor
Adrian & Teia, Beneficiari, CRRPH Comanesti, Bacau
Introducere de Lucas Mihaita, Director CRRPH Comanesti - 2004-Nov-6

Asistentele sunt extraordinar de bune si ne ajuta ori de cate ori cerem ajutorul lor, nu ne-am certat niciodata cu ingrijitoarele sau infirmierele, sunt multumit de felul de comportare al salariatilor, mancarea este buna, niciodata nu am facut pretentii ca nu-mi place ceva. Pot spune ca acest centru este a doua casa pentru noi, ajungeam mult mai rau daca nu ma internam la acest centru.

... detalii


O zi in Centrul Social Ploiesti
T.R., Fundatia Estuar Ploiesti - 2004-Oct-17

In functie de zi, se desfasoara mai multe activitati, cele mai indragite fiind zilele in care are loc teatrul.Si aici buna dispozitie e la ea acasa astfel ca dupa terminarea acestei activitati toata lumea pleaca acasa cu un plus de energie pozitiva, asteptand nerabdatori urmatoarea intalnire.

... detalii


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster