home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

terapeuti / lucratori prin arte

Lucratorii prin Arte Combinate folosesc artele ca un instrument, pentru a dezvolta increderea in sine a persoanelor aflate in dificultate, astfel incat acestea sa se integreze in comunitate.

De asemenea exista persoane calificate in domeniul artei, muzicii sau dramei care au si o pregatire profesionala in psihologie. Acestia practica o abordare medicala a problemelor persoanelor aflate in dificultate si se incadreaza la categoria Terapeuti.

Terapeuti prin Arte
(Absolventi specialisti in Terapie prin Arta / Muzica / Drama terapie etc)

Absolventii terapeuti prin arte sunt persoanele cu o calificare universitara in diciplinele lor respective (muzica, arta sau teatru) si care care fac, in continuare, cursuri de psihologie pentru a putea aplica arta in analiza si recuperarea persoanelor cu probleme psihologice sau de comportament. In Marea Britanie, acesti specialisti sunt au recunoastere profesionala nationala si pot lucra in cadrul Serviciului National de Sanatate (NHS) ca terapeuti.

Lucratori prin Arte Combinate

Lucratorul prin Arte Combinate este o persoana cu pregatire de nivel mediu care foloseste metode ce au la baza artele (arta, muzica, miscare, drama si joc) in vederea stimularii si dezvoltarii potentialului in special a persoanelor cu dizabilitati. Dar potentialii clienti, aflati in situatii precare, ii regasim si in alte grupuri sociale.

Reflectand nevoia reala Reteaua a aplicat cu succes pentru acreditarea acestei ocupatii in domeniul asistentei sociale, in sub-grupul ‚ÄúPersonal ingrijitor asimilat‚ÄĚ. Reteaua colaboreaza cu diversele ministere de resort pentru crearea stadardelor si programelor de pregatire.


Cursuri de initire in arte combinate
Catalina Nicolescu - 2011-Apr-19

Echipa Impart si -a construit profesionalismul de-a lungul a 15 ani de lucru cu toate categoriile de persoane cu nevoi speciale din centre.Membrii ei au invatat si aplicat folosirea Tehnicilor de lucru prin Arte de la specialisti britanici recunoscuti international:

www.actionspacemobile.org,

www.muzika.org.uk,

www.suejennings.com,

www.musictheraphy.org

Am avut deosebita placere si provocare sa organizez incepand cu 2010 cursul de initiere si perfectionare in Bucuresti si nu numai placerea de a organiza si petrece momente minunate langa participanti si formatori ci si sa aflu si sa vad rezultatele aplicarii tehnicilor de stimulare prin arte, invatate pe parcursul acestor cursuri, de catre educatori , terapeuti care lucreaza cu copiii cu autism,mamici …….ma determina sa doresc ca aceste cursuri sa ofere posibilitatea cator mai multe persoane indiferent ca sunt parinti,educatori,psihopedagogi,terapeuti ,studenti….sa ,,descopere si experimenteze aceste tehnici ,,in cadrul unui grup de participanti invaluit de atmosfera deosebita creata de catre echipa Impart! Pentru aceasta va anunt ca se incepe formarea grupului pentru luna mai/iunie pentru cursul initiere si perfectionare in profesia de lucrator prin arte combinate!

... detalii


CURSURI ACREDITATE pentru ocupatia de
Bogdan Ardeleanu - 2009-Oct-7

Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau organizeaza cursuri pentru ocupatia de Lucrator prin arte combinate.

... detalii


Autorizatie Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei si Cercetarii
Bogdan Ardeleanu - 2009-Oct-5

Cursuri de initiere, cu Certificate de absolvire recunoscute national.

... detalii


Un punct de vedere asupra Art terapiei si a ocupatiei specifice
Tim Wright
Terapeut prin muzica si Artist Comunitar - UK - 2005-Jan-22

Terapia prin Arta este o profesie recunoscuta de stat in Marea Britanie. Aceasta autorizatie a inceput sa fie acordata terapeutilor prin arta de curand, desi in spitale si in domeniul ajutorului social acestia lucrau de aproape un secol. In Anglia, primul curs in domeniul terapiei prin muzica a avut loc in 1968, dar terapeutii prin arta au fost autorizati de-abia in 1997. Denumirea de terapeut prin muzica descrie astfel un anumit nivel de pregatire care se pliaza pe domeniile din arta.

... detalii


Lucratorul prin Arte Combinate - o noua ocupatie
Cornelia Petcu, Coordonator Reteaua de Arte pentru Comunitate - 2004-Aug-16

Reteaua IMPREUNA a fost activa si a definitivat documentele necesare (descrierea ocupatiei, documentele justificative, standardul ocupational, curricula) pentru recunoasterea oficiala a ocupatiei la Consiliul National de Formare Profesionala pentru Adulti. Lucratorul prin Arte Combinate va activa in domeniul Asistentei sociale, in grupa Personal de √ģngrijire si asimilat- Lucratori in serviciu pentru populatie, neclasificati in grupele de baza anterioare.

... detalii


Cursuri initiere ,,lucratori prin arte combinate,,
catalina nicolescu - 1970-Jan-1

26-27-28 martie bucuresti inscriere cursuri arte combinate

... detalii


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster