home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

arta plastica

Absolventii terapeuti prin arte sunt persoanele cu o calificare universitara in disciplinele lor (muzica, arta sau teatru) si care fac, in continuare, cursuri de psihologie pentru a putea aplica arta in analiza si recuperarea persoanelor cu probleme psihice sau de comportament.
In Marea Britanie, acesti specialisti au recunoastere profesionala nationala si pot lucra in cadrul Serviciului National de Sanatate (NHS) ca terapeuti.
Terapeutii prin arta analizeaza desenele, picturile sau modelajele clientilor lor pentru a le putea intelege problemele si a-i putea ajuta sa le rezolve.


Despre copiii noştri în dialog cu arta
Colectivul Centrului de Plasament - 2009-Jan-22

Centrul de plasament “I. Holban” Iaşi a fost înfiinţat la data de 1.08.2000 şi ocroteşte un număr de 250 de copii, cu vârste cuprinse între 7 si 26 ani. În centrul nostru sunt ocrotiţi în special copii cu dizabilităţi locomotorii, neuromotorii şi asociate, boli cronice.

În cadrul Centrului de Plasament “Ion Holban” se desfăşoară următoarele categorii de activităţi destinate petrecerii timpului liber : Activităţi recreative şi de socializare - lectură, lucru manual, calculator, activităţi muzicale, vizionări TV, organizări de petreceri sau serbări cu diferite ocazii, ieşiri în aer liber, vizite la muzee, vizionări de spectacole. În cadrul Cercului de Lucru Manual şi în cadrul Cercului de Pictură educarea bunului gust nu este singura formă de educaţie care constituie obiectul activităţii cercului. La cerc copiii îşi dezvolta înclinaţiile, simţul artistic îşi dezvolta abilităţi manuale, capătă cunoştinţe despre arta românească.

... detalii


Albinutele de la Perieni
Cristina Radulescu, psiholog, Fundatia RTC, Bucuresti - 2008-Jun-13

Un concurs de pictura pentru copiii din mediul rural este o initiativa laudabila mai ales in contextul in care activitatile educative extra-scolare sunt destul de reduse ca numar in aceste zone. Rezultatele sunt diverse: punerea in valoare a creativitatii si talentului artistic, precum si un aspect socio-educational, ce vizeaza oferirea unor noi perspective de viitor, interactiunea cu mediul urban si posibilitatile de dezvoltare educationala. Fundatia R.T.C. a facut posibil un astfel de proiect, devenit visul multor copiii cu talent din zona rurala Perieni. In continuare doresc sa va transmit gandurile mele legat de aceasta activitate de implicare in social.

... detalii


Arta Plastica si educatia non- formala
Neamtu Minel , educator specializat , Centru Henri Coanda, Bacau - 2008-Jun-4

Toata viata sa omul deseneaza! Deseneaza cand este trist ori cand este vesel, muncind ori de placere, deseneaza si atunci cand scrie ori innoada pe portativ notele unei melodii, deseneaza cand frunzele se calatoresc ruginii sau cand trainiceste ziduri de case!

... detalii


O noua speranta!
Kim Tompkins - 2007-Oct-2

Voluntarii de la Child Outreach Partnership Initiative Inc., lucreaza impreuna cu profesionistii din Romania in vederea imbunatatirii situatiei copiilor si tinerilor care inca traiesc in orfelinatele sau centrele de plasament aflate in jurisdictia statului.

... detalii


PASI IN CULOARE
Bocit Mihaela - Bacau - 2007-Jan-23

"PASI IN CULOARE" este un cerc de pictura unde beneficiari sunt tineri cu handicap fizic. Acest cerc a avut drept rezultate cresterea increderii in sine, dezvoltarea capacitatii de exprimare a emotiilor si, nu in ultimul rand, sesizarea aspectului de perenitate pe care il are o opera de creatie reusita, aceasta constientizare avand o mare valoare auto-terapeutica.

... detalii


Gandurile unui art terapeut American
Diana Matteson, Harrisburg, SUA - 2007-Jan-18

In aceasta clinica sunt sustinuta pe deplin in eforturile mele de a-mi ghida clientii cu ajutorul Terapiei prin Arta, implicandu-i in procesul creativ, dezvoltandu-le abilitati care îi fac mai putemici, determinandu-i sa comunice ganduri si sentimente si sa capete deprinderi sanatoase de a face fata evenimentelor.

... detalii


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster