home magazines members join the network
                        
methods
handicraft
music therapy
dance and movement
drama therapy
play therapy
linked activities
practical methods
practitioners
what do the pro say
art workers / art therapists
various
forum
true stories
news from you
useful links
terms of usage
events
national conferences
regional seminars
projects
experience exchange
Regional Leaders
Regional Leaders


Click here to see the previous version of Impreuna website!

O zi in Centrul Social Ploiesti

T.R., Fundatia Estuar Ploiesti
- 2004-Oct-17 -
true stories

In functie de zi, se desfasoara mai multe activitati, cele mai indragite fiind zilele in care are loc teatrul.Si aici buna dispozitie e la ea acasa astfel ca dupa terminarea acestei activitati toata lumea pleaca acasa cu un plus de energie pozitiva, asteptand nerabdatori urmatoarea intalnire.

Totul incepe in jurul orei 10 cand apar grabiti doi-trei dintre cei mai nerabdatori dintre noi. Apoi vin pe rand alti trei-patru, pana cand fiecare camera a casei se umple. Mai intai, timp de o ora si ceva minute in plus, fiecare vorbeste despre vrute si nevrute, unii joaca table sau sah electronic. Se incing adevarate dispute la jocul de table, dar toate in spirit de gluma si distractie. Acum, iarna, e mai greu sa stai afara pe bancutele mesterite de noi, beneficiarii, la atelierul de tamplarie, dar vara e o adevarata placere: se canta la chitara, se joaca diverse jocuri, se discuta diverse probleme.

Vine apoi randul activitatilor, mai intai cele destinate persoanelor cu retard. Ei participa la activitatile de alfabetizare, unde socotesc si invata fiecare litera a alfabetului.

Alte zile sunt destinate teatrului, miscarii si picturii, unde aceste persoane isi exprima sentimentele si trairile prin aceste metode. Dar cel mai important este faptul ca toate acestea provoaca o adevarata distractie si buna dispozitie. Si dupa toate astea e bine venit un ceai cald, dupa care incep celelalte activitati cu un alt grup de persoane.

In functie de zi, se desfasoara mai multe activitati, cele mai indragite fiind zilele in care are loc teatrul. Aici toti participantii au sansa de a arata ca poseda o imginatie bogata si un limbaj de invidiat, au sansa de a arata celorlalti cine sunt si ce-si doresc.

Si aici buna dispozitie e la ea acasa astfel ca dupa terminarea acestei activitati toata lumea pleaca acasa cu un plus de energie pozitiva, asteptand nerabdatori urmatoarea intalnire.

Se mai intampla si grupul de cultura generala unde fiecare isi doreste sa fie castigator macar o data. Vine si randul curateniei. Cativa dintre noi, cu spirit de gospodar, raman sa trebaluiasca prin toata casa pentru a fi gata a doua zi sa primeasca noi beneficiari.

your opinion about this subject

name:
e-mail:

full text:


Impreuna Magazine
download latest issue

user:

password:
latest comment:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu

webmaster