home magazines members join the network
                        
methods
handicraft
music therapy
dance and movement
drama therapy
play therapy
linked activities
practical methods
practitioners
what do the pro say
art workers / art therapists
various
forum
true stories
news from you
useful links
terms of usage
events
national conferences
regional seminars
projects
experience exchange
Regional Leaders
Regional Leaders


Click here to see the previous version of Impreuna website!

Asociatia “Terapia”- Un inceput frumos

Doina Panaite, Psiholog si Presedinte
Asociatia de Sprijin pentru Copil si Familie “Terapia”, Bacau

- 2004-Sep-4 -
news from you

Un prim pas a fost infiintarea Centrului de Consiliere pentru Parinti – octombrie 2003, cu ajutorul psihologilor care asigura consilierea parintilor si copiilor, cat si cu sprijinul material (spatiul si dotarea materiala) al conducerii scolii Speciale, Bacau. Cunoscand parinti atat din mediul rural cat si din cel urban, ne-am dat seama ca ideea de “sprijin” merita dezvoltata. Ca urmare, in ianuarie 2004, cu un numar de sapte psihologi, am pus bazele Asociatiei de Sprijin pentru Copil si Familie, “Terapia”.

Doamna presedinte Doina Panaite a avut amabilitatea sa ne furnizeze un complex de doua articole despre activitatea dumneaei. Primul prezinta pe scurt infiintarea asociatiei, iar al doilea vorbeste despre activitatea grupului adiacent, “Miracol.”

18 iunie 2004! Asociatia de Sprijin pentru Copil si Familie “Terapia” Bacau, si-a dobandit personalitatea juridica! Ideea a aparut acum doi ani, la un an dupa implementarea Programului de integrare a copiilor cu Cerinte Educative Speciale in scolile de masa. Activitatea ca profesor de sprijin cat si rezultatele cercetarii desfasurate pe un esantion de 410 subiecti, cu tema Parintii si Copiii Zilelor Noastre, in perioada septembrie 2001 – ianuarie 2004, in cateva dintre scolile din Bacau, mi-au oferit posibilitatea sa cunosc realitatea, sa sesizez mai multe fenomene, cele mai importante fiind:

• cresterea numarului copiilor cu dizabilitati, in scolile normale (care nu asigura terapii specifice)
• un numar crescand de parinti care necesita consiliere psihopedagogica.
• existenta unui numar mare de copii care frecventeaza scoala speciala, si care nu beneficiaza de terapii specifice datorita legislatiei nefavorabile.

In concordanta cu cele constatate, am inceput sa cautam solutii si sa intervenim. Un prim pas a fost infiintarea Centrului de Consiliere pentru Parinti – octombrie 2003, cu ajutorul psihologilor care asigura consilierea parintilor si copiilor, cat si cu sprijinul material (spatiul si dotarea materiala) al conducerii scolii Speciale, Bacau. Cunoscand parinti atat din mediul rural cat si din cel urban, ne-am dat seama ca ideea de “sprijin” merita dezvoltata. Ca urmare, in ianuarie 2004, cu un numar de sapte psihologi, am pus bazele Asociatiei de Sprijin pentru Copil si Familie, “Terapia”. Timp de sase luni am parcurs etapele prevazute de lege; am intampinat numeroase obstacole oferite de birocratia inca existenta, am cheltuit din bugetul nostru de timp si financiar etc. Dar, cu perseverenta si motivatia de a pleda pentru misiunea umanitara-profesionala a psihologului, am reusit.

Acum, ASCF “Terapia” asigura terapiile specifice copiilor si consilierea psihopedagogica a familiilor aflate in dificultate. Prin aceasta dimensiune terapeutica, ASCF “Terapia” Bacau participa la dezvoltarea bunastarii copilului si familiei aflate in dificultate.

(Septembrie 2004)

your opinion about this subject

name:
e-mail:

full text:


Impreuna Magazine
download latest issue

user:

password:
latest comment:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu

webmaster