home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

Cursuri de terapie prin muzica

Indrie Mariana, profesor, Centru Scolar Pentru Educatie Incluziva nr.1, Oradea
- 2008-Jan-15 -
stiri din tara

Cursuri de terapie prin muzica pentru specialisti care lucreaza cu diverse tipuri de persoane cu dizabilitati

Centru Scolar Pentru Educatie Incluziva nr.1 Oradea, a gazduit, in perioada 17- 20 septembrie 2007, Trainingul Aditional intitulat `Folosirea muzicii cu clientii cu dizabilitati din spectrul autist` si `Dezvoltarea deprinderilor muzicale`.

Acest training a fost asigurat de organizatia neguvernamentala Music As Therapy, Anglia, prin participarea extraordinara a terapeutilor prin muzica Cathy Rowland si Melanie Wells si de catre Centru Scolar Pentru Educatie Incluziva nr.1 Oradea, prin bunavointa doamnei director Popa Lucia si director adjunct, Erdeli Elena.

La acest training au participat 27 de specialisti in meloterapie, psihologi, psihopedagogi, educatori, din Bihor, Bacau, Cluj, Vaslui, Timisoara, Bistrita-Nasaud, Constanta si Sibiu.

Cursul s-a adresat specialistilor beneficiari ai cursului introductiv de terapie prin muzica derulat pe o perioada de 6 saptamani si celor care au derulat sesiuni de terapie prin muzica in mod periodic cu clientii, copii sau adulti cu cerinte educative speciale.

Scopul organizarii acestui training a fost acela de a oferi posibilitatea de imbunatatire a cunostintelor prin dezvoltarea tehnicilor lor muzicale si prin cresterea eficientei terapiei prin muzica in munca cu copilul, tanarul sau adultul cu cerinte educative speciale.

Tematicile puse in discutie in cadrul trainingului au fost: - autismul si sindromul Asperger: `Dispersarea miturilor`,`Ce ingreuneaza munca cu clientii din spectrul autist?` -instrumente familiare- sunete noi, `Tehnici muzicale in munca cu rezistenta` si un Atelier pentru voce -supervizarea colegilor si exemple clinice de terapie prin muzica folosite cu clientii din spectrul autistic

Acest training a venit inca o data sa aduca impreuna terapeuti din domeniul artelor, pentru a-si impartasi in mod reciproc experienta lor din munca facuta cu pasiune si responsabilitate, si toate acestea cu un singur scop: imbunatatirea vietii persoanelor cu dizabilitati.

Contact : Email maiaindrie@yahoo.com Web www.musicastherapy.org

comenteaza acest subiect

nume:
e-mail:

text articol:


Andrei
As vrea sa ma anuntati si pe mine in legatura cu urmatoarele cursui, traininguri, workshopuri de muzicoterapie si meloterapie.Sunt student la psihologie si sunt interesat de aceasta forma de terapie, insa am vaz ca in romania nu exista inca un centru de initiere in domeniu. Va multumesc!


Simona
Ma intereseaza cursurile de terapie prin muzica. Va rog sa ma anuntati cand vor mai avea loc. Multumesc anticipat.


Elena
Aceste cursuri sunt de o importanta vitala pentru specialistii care lucreaza cu persoane cu deficienta. De aceea, as vrea sa imi spuneti daca mai faceti astfel de cursuri, in care sa ne putem inscrie si noi. Mult succes in continuare


Manuela
Imi spuneti va rog daca si cand vor mai fi cursuri de terapie prin muzica?Eu lucrez ca asistent medical intr-un centru de recuperare din Suceava si am un grup de beneficiari cu care particip la diferite spectacole de muzica in cadrul orasului.As avea nevoie sa particip la astfel de cursuri.Va rog sa ma anuntati cand vor mai avea loc.Multumesc mult!


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster