home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

O zi in Centrul Social Ploiesti

T.R., Fundatia Estuar Ploiesti
- 2004-Oct-17 -
povestiri

In functie de zi, se desfasoara mai multe activitati, cele mai indragite fiind zilele in care are loc teatrul.Si aici buna dispozitie e la ea acasa astfel ca dupa terminarea acestei activitati toata lumea pleaca acasa cu un plus de energie pozitiva, asteptand nerabdatori urmatoarea intalnire.

Totul incepe in jurul orei 10 cand apar grabiti doi-trei dintre cei mai nerabdatori dintre noi. Apoi vin pe rand alti trei-patru, pana cand fiecare camera a casei se umple. Mai intai, timp de o ora si ceva minute in plus, fiecare vorbeste despre vrute si nevrute, unii joaca table sau sah electronic. Se incing adevarate dispute la jocul de table, dar toate in spirit de gluma si distractie. Acum, iarna, e mai greu sa stai afara pe bancutele mesterite de noi, beneficiarii, la atelierul de tamplarie, dar vara e o adevarata placere: se canta la chitara, se joaca diverse jocuri, se discuta diverse probleme.

Vine apoi randul activitatilor, mai intai cele destinate persoanelor cu retard. Ei participa la activitatile de alfabetizare, unde socotesc si invata fiecare litera a alfabetului.

Alte zile sunt destinate teatrului, miscarii si picturii, unde aceste persoane isi exprima sentimentele si trairile prin aceste metode. Dar cel mai important este faptul ca toate acestea provoaca o adevarata distractie si buna dispozitie. Si dupa toate astea e bine venit un ceai cald, dupa care incep celelalte activitati cu un alt grup de persoane.

In functie de zi, se desfasoara mai multe activitati, cele mai indragite fiind zilele in care are loc teatrul. Aici toti participantii au sansa de a arata ca poseda o imginatie bogata si un limbaj de invidiat, au sansa de a arata celorlalti cine sunt si ce-si doresc.

Si aici buna dispozitie e la ea acasa astfel ca dupa terminarea acestei activitati toata lumea pleaca acasa cu un plus de energie pozitiva, asteptand nerabdatori urmatoarea intalnire.

Se mai intampla si grupul de cultura generala unde fiecare isi doreste sa fie castigator macar o data. Vine si randul curateniei. Cativa dintre noi, cu spirit de gospodar, raman sa trebaluiasca prin toata casa pentru a fi gata a doua zi sa primeasca noi beneficiari.

comenteaza acest subiect

nume:
e-mail:

text articol:


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster