home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

Asociatia “Terapia”- Un inceput frumos

Doina Panaite, Psiholog si Presedinte
Asociatia de Sprijin pentru Copil si Familie “Terapia”, Bacau

- 2004-Sep-4 -
stiri din tara

Un prim pas a fost infiintarea Centrului de Consiliere pentru Parinti – octombrie 2003, cu ajutorul psihologilor care asigura consilierea parintilor si copiilor, cat si cu sprijinul material (spatiul si dotarea materiala) al conducerii scolii Speciale, Bacau. Cunoscand parinti atat din mediul rural cat si din cel urban, ne-am dat seama ca ideea de “sprijin” merita dezvoltata. Ca urmare, in ianuarie 2004, cu un numar de sapte psihologi, am pus bazele Asociatiei de Sprijin pentru Copil si Familie, “Terapia”.

Doamna presedinte Doina Panaite a avut amabilitatea sa ne furnizeze un complex de doua articole despre activitatea dumneaei. Primul prezinta pe scurt infiintarea asociatiei, iar al doilea vorbeste despre activitatea grupului adiacent, “Miracol.”

18 iunie 2004! Asociatia de Sprijin pentru Copil si Familie “Terapia” Bacau, si-a dobandit personalitatea juridica! Ideea a aparut acum doi ani, la un an dupa implementarea Programului de integrare a copiilor cu Cerinte Educative Speciale in scolile de masa. Activitatea ca profesor de sprijin cat si rezultatele cercetarii desfasurate pe un esantion de 410 subiecti, cu tema Parintii si Copiii Zilelor Noastre, in perioada septembrie 2001 – ianuarie 2004, in cateva dintre scolile din Bacau, mi-au oferit posibilitatea sa cunosc realitatea, sa sesizez mai multe fenomene, cele mai importante fiind:

• cresterea numarului copiilor cu dizabilitati, in scolile normale (care nu asigura terapii specifice)
• un numar crescand de parinti care necesita consiliere psihopedagogica.
• existenta unui numar mare de copii care frecventeaza scoala speciala, si care nu beneficiaza de terapii specifice datorita legislatiei nefavorabile.

In concordanta cu cele constatate, am inceput sa cautam solutii si sa intervenim. Un prim pas a fost infiintarea Centrului de Consiliere pentru Parinti – octombrie 2003, cu ajutorul psihologilor care asigura consilierea parintilor si copiilor, cat si cu sprijinul material (spatiul si dotarea materiala) al conducerii scolii Speciale, Bacau. Cunoscand parinti atat din mediul rural cat si din cel urban, ne-am dat seama ca ideea de “sprijin” merita dezvoltata. Ca urmare, in ianuarie 2004, cu un numar de sapte psihologi, am pus bazele Asociatiei de Sprijin pentru Copil si Familie, “Terapia”. Timp de sase luni am parcurs etapele prevazute de lege; am intampinat numeroase obstacole oferite de birocratia inca existenta, am cheltuit din bugetul nostru de timp si financiar etc. Dar, cu perseverenta si motivatia de a pleda pentru misiunea umanitara-profesionala a psihologului, am reusit.

Acum, ASCF “Terapia” asigura terapiile specifice copiilor si consilierea psihopedagogica a familiilor aflate in dificultate. Prin aceasta dimensiune terapeutica, ASCF “Terapia” Bacau participa la dezvoltarea bunastarii copilului si familiei aflate in dificultate.

(Septembrie 2004)

comenteaza acest subiect

nume:
e-mail:

text articol:


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:




ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster