home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

Zambete si bucurie in viata copiilor

Sorin Brasoveanu, Director General - Directia Generala pentru Protectia Copilului Bacau
- 2003-Nov-12 -
opinia specialistilor

A fost elaborat Manualul de Terapie prin muzica, arta, miscare si joc pentru copiii si adultii institutionalizati, care inca mai poate fi procurat gratuit, daca il veti solicita la adresa de e-mail: impart.fsc@mic.ro. Echipamentele necesare realizarii terapiei combinate au fost donate centrelor de plasament/complexelor de servicii comunitare.

In anul 1991, ‚ÄúRelief Fund for Romania‚ÄĚ a initiat programul ‚ÄúTerapie prin muzica, miscare, arta si joc pentru copii si adulti institutionalizati‚ÄĚ. Dupa sase ani, programul a fost acreditat de Directia Judeteana pentru Protectia Copilului. Fundatia de Sprijin Comunitar a reusit sa implementeze programul in institutii si prin alte organizatii in judetele Bacau, Iasi, Neamt si Vaslui.

Scopul proiectului l-a constituit extinderea utilizarii tehnicilor de terapie prin muzica, arta, miscare si joc in activitatile desfasurate cu adultii si copiii institutionalizati.

In calitate de partener, Directia Generala pentru Protectia Copilului Bacau a fost inclusa in acest program. Astfel, in anul 2002, echipa IMPART a oferit lunar servicii unui numar de 85‚Äď120 de copii institutionalizati, ocrotiti in cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr. 4 Moinesti si in cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr.2 Bacau.

Beneficiarii curenti ai programelor sunt intre 150‚Äď230 copii din Complexul de Servicii Comunitare nr.1 Bacau si din Modulul pentru Copilul cu Deficiente, din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr.2 Bacau, intr-un program de lucru saptamanal.

A fost elaborat Manualul de Terapie prin muzica, arta, miscare si joc pentru copiii si adultii institutionalizati, care inca mai poate fi procurat gratuit, daca il veti solicita la adresa de e-mail: impart.fsc@mic.ro. Echipamentele necesare realizarii terapiei combinate au fost donate centrelor de plasament/complexelor de servicii comunitare.

Sprijinul oferit de FSC, prin programul IMPART, aduce zambete si bucurie in viata copiilor din institutiile noastre. Dorim ca in viitor colaborarea dintre noi sa fie cel putin la fel ca pana acum, pentru ca numai impreuna putem face mai mult.

(Noiembrie 2003)

Rodica Padureanu
Director economic, Directia de Asistenta Sociala Bacau.

Ne aflam in plin proces de reforma in sistemul de protectie speciala a persoanelor cu handicap, reforma demarata relativ de putina vreme, dar care, intensificata prin instrumente si masuri adecvate, va capata o forma concreta de manifestare.

Unul dintre obiectivele prioritare ale Strategiei nationale in domeniu, transpus in Strategia si planul judetean de actiune il constituie reforma institutionala, masura care vizeaza, printre altele, dezinstitutionalizarea ‚Äď actiune viabila numai prin crearea de servicii alternative pe baze comunitare.

Implicarea tuturor factorilor responsabili printr-un parteneriat public-privat va crea, in mod cert, avantaje care sa vina in sprijinul categoriei persoanelor cu handicap, si nu numai.

Exemplul cel mai elocvent il constituie asocierea dintre Consiliul Local al municipiului Bacau si Fundatia de Sprijin Comunitar, concretizata prin numeroase proiecte comune. Cel mai recent este infiintarea unui centru de zi pentru persoanele cu afectiuni psihice, in municipiul Bacau, proiect stimulat de numarul crescut de astfel de persoane. Avantajele ce decurg din aceasta conlucrare vor dezvolta efecte pe termen lung, oferind posibilitatea diminuarii numarului de solicitari in vederea institutionalizarii, dar inscriindu-se si ca un vector principal in actiunea de integrare socio-profesionala a celor care astazi se afla in institutii rezidentiale.

(Noiembrie 2003)

comenteaza acest subiect

nume:
e-mail:

text articol:


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster