home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

O noua speranta!

Kim Tompkins
- 2007-Oct-2 -
arta plastica

Voluntarii de la Child Outreach Partnership Initiative Inc., lucreaza impreuna cu profesionistii din Romania in vederea imbunatatirii situatiei copiilor si tinerilor care inca traiesc in orfelinatele sau centrele de plasament aflate in jurisdictia statului.

Child Outreach Partnership Initiative, Inc este o organizatie non-profit dedicata folosirii artei pentru a trece peste izolarea copiilor care traiesc in orfelinatele de stat din Romania. Terapeutii de acest gen lucreaza impreuna cu voluntari din afara institutiilor respective ca sa-i ajute in coordonarea activitatii bazate pe arta, fie cu fiecare persoana in parte, fie in grupuri. Astfel, voluntarii creeaza relatia cu copiii, asista abilitatile creative personale ale fiecaruia in parte si incep sa sesizeze ei insisi cum au puterea sa aduca o schimbare pozitiva, de durata, unei fiinte in a carei viitor nu se intrevedea nici o speranta.

Bazele grupului au fost puse de Kim Tompkins, in timpul sederii ei in Romania, ca voluntar in Bistrita al “Corpului Pacii” din Statele Unite. Kim a venit in Romania sa predea engleza unor elevi dintr-o scoala secundara. In timpul acestui curs, la orele de conversatie, a descoperit ca tinerii erau doritori sa vorbeasca de problemele cu care se confrunta tara lor. Pornind de la aceste discutii, s-a nascut ideea de a actiona si de a adresa cateva din aceste probleme inaintate – mai exact, situatia grea a copiilor abandonati, traind in Casa de Copii a comunitatii. Kim a simtit ca dandu-le studentilor sansa de a lucra direct cu copii, le-ar mari simtul conducerii si increderea in sine, in timp ce vor ajunge sa se perceapa si ca niste instrumente de schimbare pozitiva in Romania.

In afara vizitelor saptamanale la Casa de Copii, grupul a organizat doua tabere de vara, unde membrii grupului au condus o saptamana a valorii in activitati de arta si sport impreuna cu copiii Casei, la frumosul lac de la Colibita in valea Birgau. In 1998, Kim s-a intors in S.U.A. dar a pastrat contactul cu multi dintre studentii ei care au luat parte la acea tabara. A aflat astfel ca multi dintre aceiasi studenti au vizitat copiii institutionalizati in continuare, si ca implicarea lor in acea tabara a avut un impact benefic si de durata, chiar si pe parcursul anilor universitari. In 2001, Kim decide sa reia proiectul si a creat in mod oficial “Child Outreach Partnership Initiative, Inc” pentru a organiza tabere de vara benefice atat pentru copiii institutionalizati cat si pentru tinerii care se ocupa de ei ca voluntari.

Scopul urmarit era de a sprijini legaturile dintre copii si ceilalti tineri din comunitate, cu ideea de a dezvolta un simt puternic al responsabilitatii, cu ajutorul unei experiente aducatoare de satisfactii. De asemenea, scopul organizatiei a fost acela de a educa personalul din institutii in domeniul metodelor alternative in lucrul cu copii.

Auzind despre succesul deosebit avut de terapiile expresive asupra persoanelor de genul celor din scolile speciale si orfelinatele din Romania, atentia taberelor s-a axat in mod decisiv asupra terapiei prin arta. Vara trecuta, echipa IMPART s-a alaturat organizatiei C.O.P.I.I. dupa ce doua delegatii ale noastre au fost la conferintele lor in Bacau. IMPART a venit la tabara din Costinesti si a derulat actvitati chiar pe plaja. Voluntari de liceu au participat la intalniri impreuna cu personalul institutiilor si toata lumea a fost impresionata de efectul acestor activitati asupra copiilor. Arta, muzica, dans si teatru au oferit un mijloc de comunicare intre grupurile izolate si tot restul participantilor. Legaturile in comunicare sunt posibile prin arta, chiar si atunci cand cuvintele nu reusesc acest lucru. Abia in momentul producerii legaturii, participantii incep sa vada elementul de umanitate din fiecare copil si chiar din ei insisi.

In Noiembrie 2003 , echipa IMPART a calatorit la scoala speciala Beclean si a tinut un curs de o saptamana in terapie prin arta, pentru acelasi personal care a participat la tabara C.O.P.I.I. din acea vara. Cursul a fost primit cu mult entuziasm. Asteptam chiar mai multe rezultate dupa tabara din aceasta vara unde aceiasi profesori, acum antrenati de IMPART in tehnicile terapiei prin arta, vor ajuta in mod direct la activitati si ghida o noua runda de voluntari tineri din Beclean. Tabara va fi tinuta cu ajutorul “Viata Program” in Targu-Jiu unde sti voluntarii isi vor evalua intens propriul rol in viata acestor copii, precum si rolul lor ca viitori lideri.

Cu ajutorul IMPART, speram sa-i educam in ceea ce inseamna terapia prin arta, sa inteleaga sensul scopului acesteia si sa capete nepretuita prietenie a copiilor de la Beclean.

Kim Tompkins, Presedinte Asociatie Child Outreach Partnership Initiative, Inc. 28 Turkey Shore Rd. Ipswich, MA 01938 USA Telefon: (+1 978) 312-1125

(Noiembrie 2003)


Kim si Ioana

comenteaza acest subiect

nume:
e-mail:

text articol:


adele ball
I work with an organization in Honduras which focuses on empowering children and improving their well-being. I am trying to set up an art therapy program in an orphanage here and would welcome any pointers on successful projects, general tips, what not to do, and useful ideas on camp programs. Sounds like a lot but any feedback is welcome! keep the good work, it seems like an awesome program. adele


corlade maria
Este interesant ceea ce faceti si as dori chiar sa intru si eu in program.Este posibil acest lucru daca sunt din Bacau?MARIA CORLADE,41 ani.


Daniel Hristea
I have met the volunteers from Child Outreach Partnership before and I was very impressed with their work. Keep up the good work, my friends, and I hope to see you again! Daniel


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster