home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

“Dezvoltarea domeniului stimularii prin arte combinate in Romania”

Bogdan Ardeleanu
- 2011-Apr-30 -
seminarii regionale

Bacau, 14-15 aprilie 2011

Scopul acestui seminar a fost de a discuta cu membrii mai activi ai Retelei Impreuna, despre dezvoltarea artelor in stimularea persoanelor cu dizabilitati si despre dezvoltarea Retelei Impreuna.

Intalnirea a inceput in data de 14 aprilie, cu primirea invitatilor din tara, cazarea lor si cina de la ora 7PM. Au fost cazati 16 persoane din 7 judete diferite si au participat la seminar 35 persoane. Cazarea, sala de seminar, cina, si pranzul, a fost la Hotel Levisticum din Bacau.

Seminarul s-a desfasurat in data de 15 aprilie de la ora 9AM la ora 3PM.

Deschiderea evenimentului si cuvantul de bun venit a fost facut de doamna Gabriela Achihai, Presedinte FSC Bacau, punctand rolul intalnirii si asteptarile noastre de la acest seminar. A urmat prezentarea noutatilor Retelei Impreuna cat si ultimele obiective indeplinite, realizata de Bogdan Ardeleanu. Doamna Lenuta Nastac, a vorbit despre dezvoltarea nivelului de Perfectionare si de Calificare a profesiei de “Lucrator prin arte combinate” si necesitatea includerii in organigrama institutiilor din Romania, a acestei profesii.

Anterior acestei intalniri, membrii Retelei Impreuna au primit un chestionar, in care au trebuit sa raspunda la cateva intrebari despre viitorul Retelei, asteptarile membrilor de la aceasta Retea si rolul lor in dezvoltarea acesteia. Rezultatele chestionarului au fost prezentate in cadrul seminarului, in sectiunea “Evaluarea nevoilor membrilor Retelei Impreuna”.

A doua parte a seminarului a fost despre “Planificare strategica in dezvoltarea Retelei Impreuna”.

S-a discutat despre:

1. Cum va fi Reteaua Impreuna peste 5 ani?

2. Care este rolul nostru in dezvoltarea domeniului stimularii prin arte combinate?

3. Ce trebuie sa facem ca sa dezvoltam acest domeniu?

S-au remarcat idei precum:

Trebuie sa avem un numar mai mare de proiecte in parteneriat. Reteaua trebuie sa fie mai vizibila. Trebuie acreditat modulul de Calificare al ocupatiei de “Lucrator prin arte combinate” si trebuie inclusa in organigrama aceasta ocupatie. Trebuie sa facem mai multe schimburi de experienta. Trebuie o mai buna promovare in institutii prin pliante si articole in mass-media. Ar fi necesar un magazin virtual cu instrumente de lucru in arte combinate si vanzare produse din ateliere protejate. O biblioteca virtuala ar fi binevenita, eventual cu materiale de specialitate din strainatate, traduse. Ar trebui sa facem curs postuniversitar in arte combinate. Sa facem mai multe vizite si training-uri in diferite domenii (Ex. Scoala parintilor).

In cea de-a treia parte a seminarului, Magda Pata de la Muzika Charitable Trust, a prezentat alaturi de colega ei Claire, cercetarea desfasurata de ele pentru lucrarea de Master si au fost trase concluziile intalnirii. Seminarul s-a terminat cu un exercitiu efectuat de doamna Lenuta Nastac, in care invitatii au trebuit sa deseneze ceva referitor la aceasta intalnire si sa prezinte celorlalti.

Ca o concluzie generala, acest seminar a fost binevenit si s-a trasat ideea ca intalniri de acest gen sa fie mai numeroase si membrii Retelei Impreuna sa se implice mai mult in dezvoltarea acesteia. Invitatii si-au manifestat interesul pentru cursurile organizate de echipa IMPART si au fost facute demersurile pentru cursuri la institutiile sau organizatiile pe care le reprezinta.

Evenimentul s-a terminat prin pranzul luat impreuna si idei de ramas bun.

comenteaza acest subiect

nume:
e-mail:

text articol:


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster