home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

Bogdan Ardeleanu
- 2010-Dec-20 -
opinia specialistilor

Cartea se adreseaza studentilor, tinerilor specialisti in domeniile kinetoterapiei si psihopedagogiei speciale, profesorilor de sprijin pentru copiii cu deficiente neuromotorii, parintilor acestor copii.

Autoarea s-a nascut la Dej, in anul 1972. Dupa absolvirea Liceului Sanitar si a Scolii Postliceale Sanitare „Victor Babes” Cluj-Napoca, specializarea balneofizioterapie, isi incepe activitatea profesionala in Policlinica de Copii din Cluj in 1994.

Beneficiaza de cursuri de specialitate in Olanda, Germania si Ungaria, si de instructaje in tara cu specialisti invitati din SUA si Marea Britanie.

In 2006 obtine licenta in Psihopedagogie Speciala, iar in 2007 diploma de Master in Educatie Integrata si in Educatie Fizica si Kinesiologie in cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj. In prezent lucreaza la Gradinita Speciala Malteza pentru Copii cu Deficiente Neuromotorii din Cluj.

Lectura manuscrisului a fost o surpriza placuta; valoarea prezentei lucrari iese in evidenta, mai ales, daca avem in vedere ca in Romania nu exista abordari ale acestei teme.

Alt merit al abordarii este acela ca autoarea a vrut si a reusit sa prezinte un tablou complex al motricitatii copilului in stransa legatura cu educarea neuromotorie pentru care prezinta o varietate de programe terapeutice si educative, exercitii si tehnici specifice kinetoterapiei.

Cartea acorda un spatiu larg cauzelor care determina deficienta neuromotorie si, totodata, ofera metode si mijloace de educare neuromotorie.

Alcatuirea cartii, modul de prezentare, avanseaza ideea ca autoarea isi va continua preocuparile in domeniu si ca experienta acumulata ii va permite sa ofere si alte lucrari de specialitate.

Prof. Univ. Dr. Mariana Marolicaru

Pret: 20 Lei - Contact: gabipetrut@yahoo.com

comenteaza acest subiect

nume:
e-mail:

text articol:


Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster