home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

Centrul de zi AURORA


- 2009-Jun-29 -
Centre Modele de Vizitat

Centrul de zi AURORA a fost lansat în 1995 ca un proiect al unei asociatii de parinti (ASCHF-R, filiala Bucuresti) conceput pentru a oferi un spatiu de socializare copiilor cu afectiuni neuromotorii severe, lipsiti la acea ora de accesul la orice forma de educatie.

ASCHF-R Filiala Bucuresti Centrul de zi AURORA

• 1995 – centrul a fost deschis de două organizaţii neguvernamentale: Asociaţia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din România (ASCHF-R) şi Handicap International din Franţa.

• 1996 – recunoaşterea centrului ca structură de educaţie specială, printr-un acord cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucureşti, privind organizarea şi funcţionarea a 4 clase de educaţie specială.

Activităţi educaţionale

Centrul de zi Aurora derulează activităţi educaţionale adaptând programele şcolare ale sistemului de învăţământ la particularităţile specifice ale copiilor. Activitatea celor 4 clase de educaţie specială, fiecare a câte 4-6 copii în medie, se desfăşoară conform proiectelor de educaţie personalizate.

Instruirea asistata de calculator reprezinta o completare a programelor educationale, sporind eficienta achizitiilor individuale ale copiilor.

Promovare a incluziunii şcolare

Specialiştii centrului urmăresc şi oferă sprijinul lor direct în procesul de incluziune şcolară a copiilor care au frecventat centrul şi urmeză cursurile învăţământului primar general sau special, pe raza domiciliului lor.

Activităţi de socializare

Centrul organizează activităţi destinate timpului liber - tabere sau ieşiri, în care copiii sunt însoţiţi de echipă, părinţi sau voluntari. Acest tip de acţiuni au o importanţa deosebita pentru dezvoltarea autonomiei sociale a copiilor, pentru achiziţia unor deprinderi legate de viata cotidiana, in acelaşi timp oferind si o imbogaţire a experientelor si a cunoştinţelor lor generale.

CONTACT

Str Ţepeş Vodă, nr. 86, sector 2, Bucureşti

E-mail: centrul.aurora@yahoo.com

Tel./Fax:021/3224818; Tel.:021/3202874

Presedinte,

Atena Stefanescu

www.czaurora.ro

comenteaza acest subiect

nume:
e-mail:

text articol:


andrei petruta
buna ziua. am o fetita care ar dori sa mearga si ea la scoala. aveti posibilitatea sa ne ajutati? are deja 14 ani dar nu a mers la scoala pana acum. multumesc.


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster