home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

Seminar Bucuresti 10 iunie 2009

Bogdan Ardeleanu
- 2009-Jul-23 -
seminarii regionale

Miercuri 10 iunie 2009, Reţeaua Natională de Arte pentru Comunitate a organizat seminarul regional cu tema “Stimularea prin arte a persoanelor cu dizabilităţi – utilizarea artelor combinate” în Bucureşti. Au participat la eveniment numeroşi membri ai Reţelei, reprezentanţi ai diferitelor Organizaţii Neguvernamentale precum şi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Unul din obiectivele acestei întâlniri a fost de a prezenta membrilor modalităţile în care pot folosi Reţeaua ca şi resursă informatională şi s-a urmărit schimbul de idei în urma prezentărilor proiectelor specifice de lucru prin arte combinate.

În deschidere, Ioana Şerb, reprezentata Asociaţiei de Terapie prin Joc şi Dramaterapie din Romania – Braşov, a prezentat Reţeaua (istoric, obiective, componenţa, activităţi şi resurse).

Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacau a fost reprezentată prin terapeuţii Năstac Elena şi Dioşteanu Mariana, care au impărtăşit celor prezenţi o parte din experienţa de peste 12 ani in domeniu, atât cât le-a permis timpul, cu descrierea în prealabil a proiectului “Reţeaua Naţională de Arte pentru Comunitate ÎMPREUNĂ – instrument de coeziune socială” şi a beneficiilor reale oferite de înscrierea în Reţea. Au urmat reprezentanţi ai unor Organizaţii precum “Fundaţia Parada”, “World Vision”, Fundaţia Fara – DGASPC Sector 3 Bucureşti, ASCHF – Centrul de zi “Aurora”, “Alternativa 2003”, Fundaţia Foc, Asociaţia de Terapie prin Joc şi FICF, care au început prin a descrie domeniul de activitate al organizaţiei şi au continuat cu prezentarea activităţilor desfăşurate în centrele unde pun în aplicare diferitele tipuri de terapie. Activităţile descrise în cadrul seminarului, gen artterapie, ergoterapie, meloterapie, teatru şi diferite tipuri de terapie combinată au fost prezentate cu ajutorul mijloacelor multimedia, astfel întâlnirea devenind mai interactivă şi cu o reacţie pozitivă a participanţilor la fluxul de informaţii.

Cu ocazia obişnuitei pauze de cafea s-au ivit oportunităţile de contact direct şi informal cu participanţii, realizând astfel primii paşi în comunicarea ce se va dezvolta în cadrul Reţelei între diferitele ONG-uri. Schimb de impresii, dezbaterea diferitelor tipuri de terapii fiecare cu beneficiile proprii, promisiuni de colaborări...şi seminarul şi-a reluat activitatea! Bineînţeles că au fost prezentate proiecte, idei, invitaţii la activităţi comune...toate pentru a contribui la dezvoltarea societăţii civile prin implicare şi mai ales schimbarea mentalităţii. Aşteptări sunt destule, sperăm doar să le vedem îndeplinite cât mai repede: comunicarea între membrii reţelei de aşa natură încât să se vada efectele benefice şi de durata, fluxul de informaţii de actualitate despre terapia prin arte combinate sa circule eficient in Reţea, feed-back-ul cu rezultate să fie primit de către membri...

Seminarul a luat sfârşit prin includerea tuturor participanţilor într-un joc stimulant prezentat de catre echipa IMPART, joc folosit cu succes de-a lungul timpului, cu rol în activarea atenţiei, socializare şi destindere.

Bogdan Ardeleanu Administrator Retea IMPREUNA Reteaua de Arte pentru Comunitate www.impreuna.arts.ro

comenteaza acest subiect

nume:
e-mail:

text articol:


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster