home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

Dansul – mijloc de recreere si socializare a copiilor hipoacuzici

Doina Petre
Asistent social
Centrul de plasament “Colt Alb”, Bucuresti

- 2007-Jan-19 -
dans si miscare

Promovarea si sustinerea copiilor cu deficiente de auz este o experienta unica, o lupta continua impotriva refuzului si a respingerii. In dorinta de a depasi aceasta situatie, ne-am propus crearea unei echipe de dansuri, numite “Ritmul tacerii”, formata din copii hipoacuzici.

Perioada de viata, pe care o parcurg copiii din centrul nostru, este cea de trecere de la adolescenta catre starea de adult. Pentru adolescentii hipoacuzici, aceasta perioada este una de excludere de la multe activitati normale, ajungandu-se la izolarea lor fata de comunitate.

In dorinta de a depasi aceasta situatie, ne-am propus crearea unei echipe de dansuri, numite “Ritmul tacerii”, formata din copii hipoacuzici, care au dovedit reale inclinatii artistice, in scopul valorizarii si exploatarii aptitudinilor lor, in vederea recreerii si socializarii. Dansul este acea euforie pe care nu oricine o simte, ci doar acela care investeste pasiune in bucuria de a se misca in ritmurile muzicii.

Cei care nu aud aceste ritmuri, pur si simplu le traiesc, le simt vibrand in trupul lor, in mintea lor, incercand sa dezvolte prin miscari talentul artistic. Acest talent ii ajuta pe acesti tineri sa-si evidentieze frumusetea sufletului, chiar prin dans. Impartasesc lumii intregi nevoia de incurajare a propriului EU, de a fi apreciati, de a fi admirati, de cultivarea a unor aptitudini ce par pentru unii incredibile, chiar imposibile.

“Cand vezi acesti copii minunati dansand, urmarindu-te cu coada ochiului sa te simta acolo, langa ei, aproape, simti implinirea acelui scop propus pe care ai reusit sa-l realizezi cu succes, prin munca, cu multa rabdare si dragoste pentru ceea ce iubesti cu adevarat; le simti emotiile, le zambesti, ii incurajezi prin priviri si gesturi ca acolo, ei reusesc sa transmita lumii intregi ca si ei pot fi buni, cei mai buni...” (Marieta Sabiescu, instructor de dansuri C.P. “Colt Alb”)

“Momentul “critic”al dansului este atunci cand esti pe scena si arati ochilor mirati ai spectatorului ca imposibilul este posibil prin muzica, daruire si talent.” (Iuliana Busa- membra a echipei de dansuri “Ritmurile tacerii”)

Promovarea si sustinerea copiilor cu deficiente de auz este o experienta unica, o lupta continua impotriva refuzului si a respingerii. Acesti copii in ciuda deficientelor pe care le au, au demonstrat ca- si pot asigura o traiectorie reusita de viata.

Contact ”Colt Alb”: Mobil +4 0722 145 081

(Iunie 2005)

comenteaza acest subiect

nume:
e-mail:

text articol:


Silviu
Simona,din cate imi dau seama . . . esti demutizata complet,si eu sunt hipoacuzic,in urma unui tratament medicamentos cu streptomicina,eu port 2 aparate auditive retroauriculare,mie imi place cat de cat medicina . . .


nicol stanciu
buna Doina , sunt Nico de la Focsani, da/mi de veste


Simona
Ma bucur foarte mult sa vad ca exista in Bucuresti un centru si pentru copiii hipoacuzici. Eu am hipoacuzie de perceptie din nastere,insa asta nu m-a oprit sa fac ceea ce-mi doresc.Sunt convinsa ca acesti copii vor reusi in viata prin munca,vointa,rabdare.Cheia succesului este vointa.Vreau sa studiez psihologia sau psihopedagogia speciala,fiindca imi doresc sa lucrez cu cei care sunt ca mine,vreau sa le arat ca orice este posibil,insa mai am de asteptat,dar bucuria mea va fi mare cand imi voi realiza acest vis.Este o idee minunata ceea ce faceti cu dansul si va felicit pentru asta.Va tin pumnii in continuare! Cu stima,Simona.


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster