home reviste membri intra in retea
                        
metode
arta plastica
terapia prin muzica
dans si miscare
dramaterapie
terapia prin joc
activitati conexe
metode de lucru
practicieni
opinia specialistilor
terapeuti / lucratori prin arte
diverse
discutii
povestiri
stiri din tara
link-uri utile
termeni de utilizare
evenimente
conferinte nationale
seminarii regionale
proiecte
schimb de experienta
Lideri Regionali
Centre Modele de Vizitat


Pentru vechea versiune a site-ului Impreuna click aici!

Manual de bune practici in integrarea persoanelor cu dizabilitati

Adina Dediu, Asistent Dezvoltare Organizationala, Fundatia Inima de Copil, Galati
- 2008-Jun-18 -
stiri din tara

Fundatia `Inima de copil` Galati in cadrul proiectului `Lucrand impreuna pentru cei in nevoie`, proiect finantat de catre Comisia Europeana, prin Programul Networking- Componenta Societatea Civila- Bulgaria si Romania, a lansat Manualul de Bune Practici in serviciile destinate integrarii persoanelor cu dizabilitati, impreuna cu partenerii Asociatia Viata Independenta- Bucuresti, Centrul National de Integrare Sociala- Sofia, Bulgaria, DPI- Lamezia Terme, Italy, ADO Icarus- Hasselt, Belgia.

Manualul cuprinde 5 sectiuni, fiecare prezentand modele de bune practici ale organizatiilor si institutiilor din Romania, Bulgaria, Italia si Belgia, dupa cum urmeaza: educatie, integrare profesionala, servicii sociale comunitare, socializare, advocacy pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati.

Lansarea oficiala a Manualului de bune practici s-a facut la Conferinta Nationala `Impreuna pentru drepturile celor marginalizati`, organizata la Galati, in Noiembrie 2007 (vezi articol rubrica Conferinte si seminarii). La acest eveniment au participat furnizori de servicii sociale din sectorul ONG, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si nationale din domeniul social, sectorul business si mass media.

Manualul ofera modele de bune practici actuale, fiind un mijloc important de diseminare a informatiei, de transfer de know-how catre alte ONG-uri cu activitate semnificativa in domeniu, cat si de promovare a modelelor de bune practici din Romania, Bulgaria, Belgia si Italia, care ar putea fi adaptate si aplicate la nivel national.

Consideram ca Manualul de bune practici este una dintre cele mai bune oportunitati pentru a face cunoscut progresul serviciilor sociale, la fel ca si noile directii de dezvoltare ale sistemului social in Romania, Bulgaria, Italia si Belgia, pentru beneficiul celor aflati in nevoie.

Manualul este distribuit gratuit catre organizatii neguvernamentale si institutii de stat, autoritati locale, factori de decizie in domeniul social.

Pentru cei interesati de Manualul de bune practici in forma printata sau CD, va puteti inscrie pe lista de distributie contactand persoana responsabila, Adina Dediu, la datele de contact mentionat in continuare.

Contact:
T/F: 0236 458 400 Mobil: 0726 105 416 Email: adina.dediu@inimadecopil Web: www.inimadecopil.ro

comenteaza acest subiect

nume:
e-mail:

text articol:


MARIANA TUDOR
cred ca ma va ajuta si pe mine un astfel de exemplar pentu ca lucrez la un centru de ingrijire si asistenta ca ergoterapeut.Mutumesc mult!!


simona spiridon
Buna, sint psiholog scolar la o scoala normala din Galati dar lucrez si cu trei copii cu nevoi speciale integrati in invatamintul de masa.Daca este posibil, as dori si eu manualul de bune practici , varianta electronica. va multumesc. Toate cele bune, Simona Spiridon


Simona Bordei
Buna, sunt asistent social in cadrul unui centru rezidential pentru copii cu dizabilitati severe, dar si in cadrul unui centru de zi, asa ca mi-ar fi foarte util un astfel de manual. Multumesc si in numele colegilor mei!


GABI DASCALU
Sunt interesata sa primesc un exemplar. Lucrez in Iasi intr-un centru de zi pentru copii cu dizabilitati asociate. Multumesc mult!


Mariana
FELICITARI !!! Lucrez ca psihopedagog la o scoala speciala din Galati. As dori si eu un exemplar din Manualul de bune practici, daca se poate. Oricare varianta, varianta scanata. Va multumesc mult. Toate cele bune.


narcisa ioana
FELICITARI !!! Lucrez ca psihopedagog la CSEI Simleu Silvaniei. As dori si eu un exemplar din Manualul de bune practici, daca se poate. Oricare varianta. Va multumesc mult. Toate cele bune.


ANTON MARIA
Lucrez intr-un centru de zi care ofera serv. sociale pentru copii si tineri cu dizabilitati,ne-ar fi de mare ajutor acest manual daca l-am putea primi,va multumesc


floriana
O initiativa minunata! Felicitari! Nu am foarte multa experienta profesionala, sunt psiholog,,boboc" in cadrul Protectiei Copilului, lucrez de 1 an intr-un complex de servicii pentru copii cu dizabilitati, arges, mi-ar fi de mare folos si sprijin orice material in domeniu! Sunt doritoare si nerabdatoare sa pot intra in posesia acestui manual! Va multumesc anticipat!


ioana
Felicitari pentru actiunile dumneavoastra si ma bucur de initiativa acestui manual , de care sunt si eu interesata. Multumesc si pentru revistele pe care ni le distribuiti! Mult succes in continuare!


Laura Saplacan
Buna ziua, Lucrez in cadrul DGASPC Cluj si as dori sa primesc acest material. Multumesc


Imbuzan Florentina
Buna ziua. Lucrez in cadrul DGASPC Bihor doar de 2 ani, dar sunt sincer interesata sa intru in posesia acestui manual/material si chiar de a-l pune in aplicare. Felicitari pt actiunile intreprinse (seminarii, conferinte etc) si asteptam in continuare aceleasi lucruri... Va multumesc si abia astept conferinta din octombrie.


Asociatiatia de Servicii Sociale SCUT
Buna ziua! Asociatia SCUT este promotorul si singurul prestator de servicii sociale acreditate in sanatatea mintala din judetul Brasov. Desi foarte tarziu, suntem si noi doritori sa beneficiem de acest manual de bune practici elaborat de dumneavoastra. Si noi lucram la un astfel de manual si, realmente, este necesar sa cunoastem alte experiente de lucru. Toate cele bune, Luiza Goga, coordonator proiect ASS SCUT


LILIANA BORDEIANU
FELICITARI PENTRU ACEST MANUAL.LUCREZ IN SISTEM DE 15 ANI,SI MI-AS DORI FOARTE MULT SA INTRU IN POSESIA ACESTUI MANUAL...SE POATE?VA MULTUMESC SI MULT SUCCES!


LILIANA.A.
lucrez in sistem si ma confrunt cu aceasta problema.Este o idee minunata aceasta initiativa.Doresc sa intru in posesia acestui manual. Va doresc numai succese.


Alina T.
Felicitari pentru aceasta initiativa laudabila!


Revista Impreuna
download ultimul numar

user:

parola:
ultimul comentariu:

Barbu Dana
Buna ziua, sunt kinetoterapeut la CSEI brasov si as dori sa stiu cum pot intra in posesia acestei carti. Va multumesc anticipat. Cu stima Dana Barbu
Copilul si motricitatea - Gabriela Petrut Barbu

webmaster